Zie de mensen om je heen als een spiegel: ze reflecteren wat jij nog mag ontwikkelen

Je bekijkt nu Zie de mensen om je heen als een spiegel: ze reflecteren wat jij nog mag ontwikkelen
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Ontwikkeling
  • Leestijd:3 minuten gelezen

Zie de mensen om je heen als een spiegel: ze reflecteren wat jij nog mag ontwikkelen

De wet van aantrekkingskracht leert ons, dat alles gemaakt is van energetische trillingen, die op elkaar reageren. Wanneer je blij en gelukkig bent, straal je dit uit. Je zult dan nog meer situaties aantrekken waarin je blij en gelukkig bent. En wat je bewust of onbewust ook aantrekt, het reflecteert in de mensen om je heen. Zie hen als een spiegel: ooit heb je aangetrokken wat je nu om je heen ziet.

De mensen om je heen zijn als een spiegel voor je

De mensen om je heen zijn als een spiegel. Ze laten je zien waarin je nog mag ontwikkelen. Stel jij komt op jouw werk telkens in een situatie terecht, waarbij jouw collega je telkens niet begrijpt. Het lijkt wel alsof jullie constant langs elkaar heen praten. Waar jij over A spreekt, heeft hij het over resultaat B. Het resultaat van het geleverde werk ligt uiteindelijk mijlenver uit elkaar met wat je ervan verwacht had.

Wanneer je constant in een situatie terecht komt waarbij je je onbegrepen voelt, is het tijd om eens in de spiegel te kijken. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Hoe komt het dat ik me telkens onbegrepen voel?
  • Waardoor komt dit misverstand?
  • Ben ik eerder in soortgelijke situaties geweest?
  • Kan ik hier een patroon in ontdekken?
  • Welke stappen kan ik nemen om deze situaties minder voor te laten komen?

Hou jezelf de spiegel ook voor

Het is heel makkelijk om richting de ander te wijzen, wanneer iets gaat zoals je dat niet zou willen. Maar hou jezelf de spiegel voor. Kijk of er iets in jou zit, wat je nog mag helen of veranderen. Iets waardoor je telkens de situaties aantrekt die je aantrekt. Want de wet van aantrekkingskracht werkt niet alleen bij positieve dingen,  ze werkt ook bij dingen die niet zo fijn zijn. Die trekken we onbewust ook aan.

Door jezelf constant een spiegel voor te houden, ontwikkel je jezelf steeds verder.

De mensen om je heen zijn als een spiegel

Je zult zien dat je met meer compassie en liefde naar zowel jezelf als jouw omgeving gaat kijken. Je maakt grote groei door.

De spiegel toont je de weg naar geluk. Het is aan jou om er iets mee te doen.

Bericht delen?