Wow! Die reactie is wel overdreven, zeg..

Je bekijkt nu Wow! Die reactie is wel overdreven, zeg..
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mindset
  • Leestijd:5 minuten gelezen

Is er misschien meer aan de hand?

Iedereen heeft wel eens een rotbui. Dat de ene druppel volgt op de andere druppel en dat daardoor de emmer razendsnel vol is. En overloopt. Op zo’n moment gooien we er wel eens dingen uit die we niet menen, of zeggen we dingen nét even gemener dan we eigenlijk bedoelen.

En jij bent niet de enige die dat doet: ook de mensen om je heen hebben wel eens zo’n bui. Vaak reageren we op een botte opmerking, bot terug. Of als er een snauw volgt die naar jouw mening nergens op slaat, reageer je met een snauw terug. De sfeer wordt er vaak niet gezelliger op: terwijl jij vaak niet het probleem bent. Jij bent op dat moment even de uitlaatklep voor de ander.

De ene druppel na de andere..

Stel jij bent aan het wandelen naar het station en wordt bijna aangereden op het zebrapad. Daar kun je lichtelijk geïrriteerd van raken. Snel loop je door naar het station, maar alles zit tegen. Stoplichten op rood, auto’s die niet stoppen als je wilt oversteken en dan begint het ook nog eens keihard te regenen.

Wanneer je aankomt op het station, fluit de conducteur een overdreven vrolijk melodietje door z’n fluit en gaan de deuren recht voor je neus dicht. Inmiddels heb je er behoorlijk de pest in gekregen. Dan belt je partner: de voedingsmiddelen die hij voor het avondeten zou ophalen, liggen nog in de winkel. Hij redt het niet om nog langs de winkel te gaan. Of jij dat even kan doen?

Op zo’n moment kun je best uit je slof schieten. Het is de druppel die de emmer deed overlopen, waardoor je niet meer zo aardig kunt reageren. Kan hij dan ook helemaal niets zelf? Je moet ook alles regelen! Jouw partner schrikt hiervan en probeert kalm met je te praten, maar jij bent op dat moment even niet voor rede vatbaar. Het is maar goed dat hij ophangt om op een later moment verder te praten.

Wat de ander niet ziet is hoe jouw dag verloopt

Jouw partner ziet in dit geval niet dat jij een rotdag hebt. Jouw boze reactie komt voor hem wellicht als donderslag bij heldere hemel, omdat hij niet weet dat je zeiknat bent en de trein gemist hebt.

Jij weet stiekem ook wel dat je overdreven gereageerd hebt en kunt op een later moment aangeven dat je het niet zo bedoelt had, maar dat alles even tegen zat.

Maar verplaats jij je ook in de ander, als die overdreven geprikkeld reageert als er zo’n reactie naar jou volgt? Vaak niet. Vaak geven we ook een snauw of een lullige opmerking en denken we er niet over na, dat er wellicht nog meer speelt.

Neem jij persoonlijk wat anderen zeggen?

Als iemand jou een behoorlijke uitbrander geeft terwijl je iets kleins vertelt, denk er dan eens over na dat er wellicht meer speelt dan alleen de boodschapjes die even niet uitkomen. Vaak heeft een uitbrander niet met jou te maken, maar is er eigenlijk gewoon behoefte aan een luisterend oor.

Mocht iemand bot reageren terwijl dat helemaal niet nodig was, ga er dan eens niet op in en vraag eens hoe z’n dag is. Wat er speelt en biedt gewoon een luisterend oor. Wedden dat het de ander oplucht en dat het jou ook een beter gevoel geeft?

reactie overdreven door boosheid

Ken je iemand die wel wat geluk kan gebruiken?

Als jij ook iemand kent die het op dit moment zwaar heeft of die niet zo lekker in zijn of haar vel zit, is het leuk om diegene een opkikker te geven. Wat dacht je van een verrassing met twee leuke gelukspoppetjes?

Via de winkel zijn deze vanaf nu te koop voor slechts een klein bedrag! Wie ga jij blij maken met een extra portie geluk?

Bericht delen?