Welke doelen heb jij voor het nieuwe jaar?

Je bekijkt nu Welke doelen heb jij voor het nieuwe jaar?
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mindset
  • Leestijd:4 minuten gelezen

Welke doelen heb jij voor het nieuwe jaar?

Een nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen.. Zeker met het hele pandemie gedoe, kijken we daar naar uit. December is een mooie tijd om de afgelopen periode te evalueren en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Welke goede voornemens of doelen heb jij voor 2021? Wat wil je echt bereiken?

Het is goed om hier al bij stil te staan, ook al lijkt het op dit moment nog alsof er in 2021 nog niet zoveel mogelijk is. Alsof dat wéér een verloren jaar gaat worden, tot dat alle vaccinaties eindelijk gezet zijn en we meer vrijheid krijgen.

Toch is dat niet zo. Dit is júist het moment om naar binnen te kijken en te bepalen wat je echt wilt. Welke dingen je anders wilt doen, waar je meer tijd in wilt steken of welke van jouw kwaliteiten je nog verder wilt ontwikkelen.

Maak jouw doelen voor het nieuwe jaar visueel

Misschien ken je het wel: je maakt goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar na een Dry January en een drukke februarimaand op jouw werk ben je de doelen die je voor jezelf gesteld hebt, eigenlijk al weer vergeten. Je leeft weer met de dag, en ziet wel wat er op jouw pad komt. Het is moeilijk om je goede voornemens vol te houden.

Als dit gebeurt ben je echt geen uitzondering of mislukking. Bijna iedereen heeft hier in meer of mindere mate mee te maken. Het is menselijk. De truc is om jouw doelen visueel te maken, zodat je er bewust mee bezig blijft.

Hiervoor kun je bijvoorbeeld een moodboard maken, of een doelen kalender gebruiken. Ik heb een mooie kalender voor je gemaakt, die je hier gratis kunt downloaden. Op de kalender kun je al jouw goede voornemens of doelen kwijt, verdeeld in een paar subcategorieën. Als je de doelen behaald hebt, kun je het vinkje in de checkbox inkleuren zodat je weet dat jouw doel behaald is. Zo zie je precies hoe ver je al bent!

Doelen 2021 kalender bijhouden

Hang de kalender met jouw doelen in het zicht

Het is goed om de kalender in het zicht te hangen, op een plek waar je vaak bent. Je kunt bijvoorbeeld voor het kleinste kamertje kiezen, maar wellicht vind je dat niet fijn omdat dan ook alle visite kan zien welke doelen je voor jezelf gesteld hebt en hoe ver je bent.

Kies in dat geval voor een andere plek, bijvoorbeeld aan de deur van jouw kledingkast of op de muur  naast jouw nachtlampje. Een plek die meer persoonlijk is, maar waar je wel elke dag even herinnert wordt aan jouw doelen.

Alles wat je aandacht geeft, groeit. Zo is het ook met jouw doelen! Bewust of onbewust helpt het herinneren aan jouw doelen je er aan welke kant je op wilt. Zo sorteer je al voor op de mooie dingen die je graag zou willen en help je het universum een handje, zonder dat je het door hebt.

Als jij jouw doelen en dromen uit wilt laten komen en goede voornemens wilt volhouden is dit dé tip om het komende jaar uit te proberen. Baat het niet, dan schaadt het ook niet!

Vond je het artikel over het behalen van jouw doelen interessant?

Wellicht is dit ook wat voor jou!
Bericht delen?