Welke coach past bij mij? Gebruik deze checklist!

Je bekijkt nu Welke coach past bij mij? Gebruik deze checklist!
 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Overig
 • Leestijd:7 minuten gelezen

Welke coach past bij mij?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten coaching. Je kunt precies vinden wat bij je past en wat voor jou het beste resultaat geeft. Toch kan het lastig zijn om de juiste coach voor jou te selecteren. Ik geef je graag tips hoe je kunt herkennen, dat een coach bij je past.

Vier belangrijke factoren bij het vinden van een coach die bij je past

Als je een coach gaat kiezen, kun je blind op de eerst getoonde advertentie op google af gaan. Want die zal wel goed zijn, toch? Diegene staat immers hoog in de zoekresultaten. Fout: deze coach hoeft voor jou niet de coach te zijn die het beste bij je past.

Op welke punten kun je letten wanneer je een coach zoekt die bij je past? Met deze vier belangrijke stappen is het makkelijk om de juiste coach te vinden!

Welke coach past bij mij

1. Kies het juiste type coaching

Het is goed voor jezelf stil te staan bij wat je wilt bereiken. Wil je oud zeer oplossen, jezelf ontwikkelen of een trauma oplossen? Voor al deze uitdagingen kun je een ander type coaching kiezen. Denk bijvoorbeeld aan coaching door een psycholoog, knuffelen met dieren of gesprekken met een life coach die je helpt groeien.

Als je weet welk type coaching het beste bij je past, is het zoekveld al een stuk minder breed.

2. Wil je digitale, online, groepscoaching of persoonlijke coaching?

Daarnaast is het belangrijk om helder te hebben hoe je graag gecoacht wordt. Wil je dit persoonlijk, of kan het ook digitaal? Wanneer jij graag persoonlijk  met iemand praat, valt de optie digitale coaching af. Je kunt dan gaan zoeken naar een coach die in jouw woonplaats of daar in de buurt zit.

Als je digitale of online coaching niet erg vind, wordt jouw zoekgebied al een stuk breder. Dan kun je je echt focussen op wie het beste bij je past, en niet wie er bij je in de buurt zit. Je hebt namelijk geen reistijd waar je rekening mee hoeft te houden.

Een andere vorm van coaching kan groepscoaching zijn. Dit kan bij je passen als je het toch nog spannend vind om gecoacht te worden en niet graag op de voorgrond treedt. Coaching in een groep kan ook plaatshebben door middel van trainingen of cursussen. Nadeel van dit type coaching is dat het minder persoonlijk is en dat je jouw doelen minder snel bereikt dan bij één op één coaching.

Misschien wil je zelfs wel liever zelf aan de slag, via zelfhulpboeken. Ook dat is een mogelijkheid.

Je hebt nu helder welk type coaching je wilt, en waar. Wat is de volgende stap?

3. Zoek via Google of YouTube naar een geschikte coach die voldoet aan jouw wensen

Doordat je besloten hebt welk type coaching je belangrijk vindt en hoe je dit wit inrichten, kun je nu gaan kijken welke coach bij jou past. Via Google kun je een hoop sites vinden die voldoen aan de wensen die jij hebt. Via YouTube kun je wellicht filmpjes terugvinden van de coach die je via Google gevonden hebt.

Als je een fijne site gevonden hebt, kijk dan eens naar de indruk die de site je geeft.

 • Komt de site het professioneel over?
 • Heeft de coach toelichting gegeven op waar hij of zij je mee kan helpen?
 • Geeft de coach ook informatie over zijn of haar opleiding of technieken?
 • Resoneert dit bij waar je naar op zoek bent?
 • Hoe komt de coach over qua persoonlijkheid? Past het woordgebruik bij je, of is dat juist te (in)formeel voor je?
 • Zijn er ervaringen van anderen opgenomen op de website?
 • Passen de tijden die aangeboden worden bij waar ik naar op zoek ben?
 • Hoe ziet de coaching er uit die aangeboden wordt, zijn dit losse sessies of ook coachingstrajecten? Wordt er iets verteld over hoe een coachingssessie er uit ziet?

4. Plan een kennismakingsgesprek in met de coach van jouw keuze

Als jij een positief gevoel hebt bij de coach die je tegen bent gekomen, kijk dan eens of je een kennismakingsgesprek kunt inplannen. Dit gesprek kan gratis zijn, of de kosten kunnen verrekend worden als je besluit een met de coach verder te gaan.

Door persoonlijk met elkaar te praten weet je nog beter of de klik er echt is. Die persoonlijke klik is erg belangrijk: zonder klik past de coach waarschijnlijk niet zo goed bij je, en zal je resultaat minder goed zijn dan zou kunnen.

Vragen die je jezelf kunt stellen naar afloop van de kennismaking:

 • Luisterde de coach echt naar mijn hulpvraag?
 • Is de coach eerlijk geweest over of hij / zij hiermee kan helpen?
 • Heeft de coach toelichting gegeven op hoe een traject er uit kan zien?
 • Zijn mijn wensen hierin meegenomen?
 • Heb ik een goed gevoel bij deze coach?

Als jij bij de antwoorden op deze vragen een positief gevoel hebt, is het een prima coach die bij je past en waarmee je jouw doelen kunt gaan bereiken. Over deze coach hoef je niet langer te twijfelen!

Ben jij op zoek naar een coach die bij je past?

Met bovenstaande richtlijnen hoeft het niet meer lastig te zijn om de juiste coach te vinden. Volg altijd jouw gevoel bij het vinden van een coach waar je een klik mee hebt.

Uiteindelijk gaat het om het resultaat en wil je niet het gevoel hebben, dat de coach bijvoorbeeld alleen maar op jouw geld uit is. Dat is geen goede basis om een coachingstraject te starten.

Wil je weten wat voor coaching ik aanbied?

De coaching die je via mij kunt volgen is gebaseerd op intuïtie, op vertrouwen en op een gelijkwaardige relatie tussen coach en client. Tijdens één sessie maak je vaak al tientallen sprongen vooruit, waardoor deze vorm van coaching echt mind blowing resultaten geeft!  

Tijdens een kennismakingsgesprek leg ik je graag uit hoe de coaching precies werkt en wat ik voor jou kan betekenen. Ook vind je via de “over mij” pagina meer informatie over wat intuïtieve coaching voor jou kan betekenen en welke technieken ik nog meer gebruik om voor jou het beste resultaat te krijgen.

Via deze pagina kun je kiezen uit verschillende coachingstrajecten. Wat past bij jou: een enkele coachingssessie of wil je dieper op meerdere dingen ingaan? Alles is mogelijk!

 

Bericht delen?