Wat houdt je tegen?

Je bekijkt nu Wat houdt je tegen?
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Ontwikkeling
  • Leestijd:6 minuten gelezen

Wat houdt je tegen?

Bang zijn voor je eigen grootsheid: het is iets waar je niet aan denkt als je tegen gehouden wordt in je doen en laten. Als iets je zegt dat je het niet kunt of niet wilt. Maar heb je er wel eens bij stil gestaan dat je tegen gehouden kan worden, doordat je bang bent wat je allemaal kunt bereiken als je er voor gaat?

Ligt het aan jezelf of aan een ander?

Het is heel makkelijk om met een vinger naar een ander te wijzen als iets niet lukt of gaat zoals je wilt. De reden aan een externe factor toewijzen, zorgt ervoor dat we ons goed blijven voelen over onszelf en dat we onszelf kunnen vertellen dat we er echt alles aan gedaan hebben om iets te bereiken.

Vaak houden we onszelf tegen om te bereiken wat we willen

In zo’n geval als hierboven, hebben we vaak niet voldoende motivatie om waar te maken wat we graag willen. We houden onszelf tegen, omdat we het eigenlijk wel prima vinden. Omdat we het niet écht met hart en ziel willen.

En dus is het prima dat we niet in onze eigen grootsheid geloven en doen wat we zouden moeten doen, om onze droom te bereiken.

Maar wat als je wel weet wat je passie is?

Als je weet wat jouw passie, jouw why, is, zul je er alles aan doen om te bereiken wat je wilt. Dan houdt niets je meer tegen. Als anderen zeggen dat je iets niet kunt bereiken, lach je er om en ga je gewoon vrolijk verder. Dan maar zonder de steun van de ander. In dit geval kan niemand je tegenhouden om jouw dromen werkelijkheid te laten worden.

Je gaat aan de slag met het maken van een plan en zorgt ervoor dat niets of niemand je kan tegenhouden jouw dromen werkelijkheid te laten worden.

Wat houdt je tegen blokkade

Bang zijn voor jouw eigen grootsheid is niet nodig

Veel van ons hebben de overtuiging dat we gewoon normaal moeten doen, dan doen we al gek genoeg. We zijn als Nederlanders een nuchter volkje en springen niet snel uit te band. Dit collectieve gevoel zorgt er voor, dat we onszelf klein kunnen houden.

Dat uit zich er bijvoorbeeld in, dat we geen spannende stappen zullen ondernemen om iets te doen wat niemand in onze omgeving doet. Of om te doen wat anderen ons afraden, omdat zij er niet in geloven. We krijgen zoveel tips en goed bedoelde adviezen van anderen, dat we er vanuit gaan dat die mensen gelijk hebben. En dus volgen we op wat ze aangeven.

Ook blokkades kunnen je tegenhouden jouw doelen te bereiken

In ons leven bouwen we blokkades op, waarom we dingen niet kunnen bereiken. Waarom we bijvoorbeeld niet creatief zijn, nooit miljonair zullen worden of geen beroemd actrice worden. Die blokkades ontstaan doordat we onszelf laten tegen houden door beperkende overtuigingen.

En dat we deze overtuigingen hebben, is niet altijd even duidelijk. Het hoort gewoon bij ons, net als dat Nederlanders een nuchter volkje zijn.

Toch ligt hier de sleutel naar een lang en gelukkig leven, hoe cliché het ook klinkt.

Door het verwijderen van deze blokkades, kun je met meer vertrouwen in jezelf aan de toekomst werken. En zul je je niet meer laten tegen houden door de adviezen van anderen of met een vinger wijzen naar iets wat je tegen gehouden heeft.

Het verwijderen van deze blokkades heeft als voordeel dat je jouw angsten onder ogen durft te zien en deze oplost. Dat je weer gelooft in jezelf en dat dit jouw nieuwe manier van manifesteren wordt. Uit liefde, in plaats van uit angst. Want alle ervaringen die we hebben, weerspiegelen onze overtuigingen.

Vraag jezelf eens af wat jou tegen houdt.

  • Welke problemen of patronen zijn dat?
  • Waar ben je bang voor?
  • Voel je je misschien ergens schuldig over, heb je veel wrok, angst of zelfkritiek?
  • Heb je het idee dat je geblokkeerd wordt in jouw doen en laten?
  • Wat laat je niet los?

Door bewust te kijken naar hoe je jouw patroon kunt doorbreken, kún je jouw patroon ook doorbreken. En word je niet meer tegen gehouden in het bereiken van jouw doelen.

Wil je samen werken aan jouw doorbraak?

Als je een blokkade hebt die je tegen houdt maar je niet goed de vinger kunt leggen op wat dat dan precies is, kan het zo zijn dat het een blokkade is die al vroeg in jouw jeugd is ontstaan. Of dat het een blokkade is, die laagje voor laagje is opgebouwd en zonder dat je het door had, groot is geworden.

Deze blokkades zijn lastig te verwijderen als je dat alleen wilt doen. Zeker ook omdat ze ontstaan kunnen zijn, voordat jij überhaupt het woord blokkade kon uitspreken.

Door middel van intuïtieve coaching kun je grote stappen vooruit maken. Samen met mij kijken we naar waar je tegen aan loopt en hoe we dit kunnen oplossen. Omdat deze vorm van coaching heel intuïtief verloopt, hoef je zelf niet diep te graven in jouw verleden.

Ik kan aanvoelen hoe het komt dat je tegen bepaalde dingen aanloopt en je ook laten zien wat de werkelijkheid is, zodat je geen last meer hebt van de blokkade die je tegen houdt.

Wil je hier meer over weten? Via de agenda kun je een gratis kennismakingssessie inplannen!