Wat als anderen niet achter je keuze staan?

Je bekijkt nu Wat als anderen niet achter je keuze staan?
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mindset
  • Leestijd:8 minuten gelezen

Wat als anderen niet achter je keuze staan?

YES!! Opeens schiet je een SUPER goed idee te binnen. Dát ga je doen! Je voelt de blijdschap en adrenaline door je lichaam stromen. Dat je hier niet eerder aan gedacht hebt! Vol enthousiasme vertel je het idee aan jouw partner.

En jouw partner is blij en enthousiast, maar ziet ook een hoop beren op de weg. Zou je dit nou wel echt doen? Wat als het mis gaat? Je kunt jouw partner overtuigen van het belang van jouw idee, maar het rotsvaste vertrouwen dat je net nog had, is wat gedaald.

Daarna vertel je het aan een vriendin. Ook die is sceptisch. Ze kijkt je aan alsof je haar net verteld hebt dat je komende zomer in je zwemkleding op de Noordpool gaat doorbrengen.  Daar gaat je laatste beetje vertrouwen in jezelf..

Soms voelt het net of iemand achter je keuze staat, terwijl je er zelf zo enthousiast over was. Moet je het dan maar opgeven, of toch niet?

Je kunt op basis van twee emoties keuzes maken

Het idee wat je had, daar heb je inmiddels niet veel vertrouwen meer in. Toch betekent het gemis aan vertrouwen van de ander, niet dat jouw idee slecht is. Het meest belangrijk is, hoe jij je voelt bij de keuze die je wil maken.

Je kunt vanuit twee basisemoties keuzes maken:

  • Liefde: wanneer je vanuit liefde een keuze maakt, voel je blijdschap door je lichaam stromen. Je voelt je gelukkig en energiek. Keuzes vanuit liefde maak je vanuit jouw hart. Je volgt in deze je intuïtie. Jouw keuze geeft je vleugels!
  • Angst: wanneer je vanuit angst een keuze maakt, doe je dit omdat je denkt dat het goed voor je is. Dat je er beter van wordt. Je doet het niet perse omdat je er voor de volle 100% achter staat. Keuzes vanuit angst maak je vanuit ratio, vanuit denken.

Wanneer je een keuze vanuit liefde maakt, zal dit altijd in jouw hoogste goed zijn. Het zal altijd goed voor je uitpakken, omdat de emoties die achter deze liefdevolle keuze horen, een hoge frequentie hebben. Wanneer je een keuze vanuit angst, en dus vanuit ratio maakt, hoeft dit niet perse een keuze te zijn die goed gaat uitpakken.

Wat voor keuze maak jij?

Maak jij de keuze omdat je echt voelt dat dít is wat je moet doen, of maak je de keuze omdat je denkt dat het verstandig is? Wanneer je de keuze vanuit gevoel maakt, vanuit jouw hart-brein, zal deze keuze altijd goed zijn. No matter what anderen er over denken. Wanneer je je intuïtie volgt, zit je altijd goed. Het brengt je dichterbij jouw droomleven.

Als jij echt achter jouw keuze staat en de beslissing maakt om het waar te maken, zal dit er voor zorgen dat je een stap dichter bij jouw droom komt. Laat je leiden op het pad dat het leven heet. Geniet van de dingen die je wilt doen. Wanneer jij er gelukkig van wordt, kan het niet slecht zijn. Niet voor jou en niet voor de mensen om je heen.  Het enige wat je nodig hebt is doorzettingsvermogen. Om het waar te maken, wat je wilt.

Wanneer jij echt de keuze maakt iets te doen waar je gelukkig van wordt, gaan de mensen om je heen het begrijpen. Misschien niet vandaag, misschien niet morgen, maar wel als ze zien hoe blij je er van wordt en hoeveel passie je er in stopt.

Nieuwe wegen kun je niet inslaan vanuit oude overtuigingen

Stap uit jouw comfortzone en doe het gewoon. Maak het besluit en zie later wel hoe het uitpakt. Of je het nog even bij moet schaven. Dat is niet erg, dat is juist ontzettend krachtig. Je geeft hiermee aan dat je jouw doelen waar wilt maken.

Wanneer je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, zul je geen aanpassingen krijgen in jouw leven. Je zult dan doorgaan op de voet waarop je begonnen bent. Onthoudt dat het oké is om het soms even niet te weten. Of om iets aan te passen.

Achter je keuze staan

Er zijn voldoende mensen om je heen die je kunnen helpen, ook wanneer ze je in eerste instantie niet meteen gesteund hebben. Ook zij moeten overtuigd worden van jouw idee. En dat is niet erg. Neem de tijd om de ander uit te leggen waarom je deze keuze maakt en waarom jij er zo gelukkig van wordt. Maak de ander deelgenoot!

Want ook anderen kunnen alleen achter je staan, wanneer ze begrijpen waarom je deze keuze maakt en waarom het je gelukkig maakt. Ook zij hebben nieuwe inzichten nodig om jou te kunnen steunen!

Laat jouw keuze niet afhangen van de meningen van anderen

Eigenlijk is het alleen maar lief bedoelt, dat mensen je op eventuele (on)mogelijkheden wijzen. Ze willen dat jij niet teleurgesteld worden en denken met je mee. Kijken of je wel aan alles gedacht hebt. En stiekem kun je daar alleen maar van leren! Wellicht geven ze wel iets aan waar je zelf nog niet aan gedacht hebt.

Wanneer je echt iets wilt bereiken, doe het dan. Heb moed. Maak een plan en werk gestructureerd aan het behalen van het eindresultaat. Geniet van de weg er naar toe. Ook dat is een reis op zich. Wees dankbaar voor alle kleine momentjes van geluk. Je zult zien dat je er veel sterker door wordt.

Anderen zullen jouw succes met je delen!

Wanneer jouw partner en vriendin zien dat jij jouw droom aan het waarmaken bent, zullen ze je zonder twijfel supporten. Jou helpen op weg naar de top. Ze zullen successen met je delen en bij kleine tegenslagen zullen ze er ook voor je zijn. Het moment dat ze achter jouw keuze staan, zijn ze er vol voor je.

Twijfel niet aan jouw plan, laat je zelfvertrouwen niet door iets kleins uit de weg slaan. Ga voor jouw dromen, maak ze waar. Elk pad naar de eindbestemming kent obstakels. Laat je niet door het eerste en kleinste obstakel van richting veranderen. Dat is nergens voor nodig!

Anderen overtuigen van keuze

Wees niet bang dat je de verkeerde keuze maakt

Wanneer je bezig bent jouw keuzes uit te voeren, zul je merken dat je soms twijfelt aan de keuzes die je moet maken. Wees niet bang dat je iets kiest wat verkeerd uitpakt.

Als je een keuze maakt vanuit jouw hart, vanuit liefde, zal dit altijd een keuze zijn die goed voor je is. Je volgt dan jouw intuïtie. Mocht je achteraf denken dat je het toch beter anders had kunnen doen: who cares? Je kunt altijd nog jouw route aanpassen en via een omweg jouw droom bereiken. Wees niet te streng voor jezelf. Soms heb je de ervaring van een verkeerd besluit nodig om het volgende te bereiken.

De weg van Amsterdam naar Rome is ook niet recht, die gaat over een hoop verschillende wegen, met bochten, door tunnels en over bruggen. Soms mag je even een stukje omrijden.

Blijft er toch nog wat twijfel over?

Steunt je omgeving je, maar loop je toch nog tegen wat dilemma’s aan? Twijfel je of je de juiste keuze maakt? Als intuïtief coach kan ik je helpen de obstakels die je hebt te overwinnen. Vaak al met een enkele sessie.

In deze sessie gaan we inzoomen op hetgeen waar je tegen aan loopt. Ik kijk naar de oorzaak van dit probleem, op intuïtieve wijze. Daarna vertel ik je hoe het komt dat je op dit onderwerp vast loopt en help ik je de drempel te overwinnen.

Zodat je door kunt met het uitvoeren van jouw plannen. Zonder limiet! Omdat je het waard bent.

Bericht delen?