Wanneer ga je naar een coach? 10 redenen om een coach te bezoeken!

Je bekijkt nu Wanneer ga je naar een coach? 10 redenen om een coach te bezoeken!
 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Overig
 • Leestijd:4 minuten gelezen

Wanneer ga je naar een coach?

Wanneer ga je naar een coach? Dat is een vraag die veel mensen bezig houdt. Coaching is iets persoonlijks, dat doe je wanneer je iets wilt ontwikkelen. Of juist een andere kijk wilt hebben, op iets dat je tegen houdt.

In de praktijk blijkt dat veel mensen wachten tot ze echt in de knoop zitten voor ze naar een therapeut, (life) coach of andere dienstverlener gaan, die ze kan helpen. Dat is jammer. Door zo lang te wachten, is hetgeen waar je mee zit onnodig groot geworden. Het had eerder opgelost kunnen worden, wanneer je eerder aan de bel trekt.

Wanneer ga je naar een coach

Wanneer ga je naar een coach?

Je kunt altijd naar een coach gaan, wanneer je maar wilt. Denk hierbij alleen aan jouw eigen mening, en maak je niet druk wat anderen van je denken. De mensen die negatief ingesteld zijn zullen hun woordje klaar hebben, degene die positief ingesteld zijn, zullen bewondering voor je hebben. En dat is beide prima, want uiteindelijk ga je naar een coach voor jezelf. En niet voor anderen.

Een coach bezoeken doe je omdat je vooruit wilt, omdat je advies wilt bij iets waar je naar toe werkt. Omdat je weet dat je samen sterker bent dan alleen en omdat het betrekken van een objectief persoon, die jou niet kent, fijn is. Een coach praat je niet naar de mond maar laat je écht zien waar je nog op kunt ontwikkelen en wat je daarvoor nog mag doen. Zodat jij zo snel mogelijk het gewenste resultaat bereikt. Want dat is het doel van coaching!

10 redenen om een coach te bezoeken

Coaching helpt je op alle vlakken van jouw leven. Coaching kan je net een laatste zetje geven om:

 1. De stap te wagen die je eerder nog spannend vond
 2. Een andere kijk te krijgen op dingen waar je tegen aan loopt
 3. Eigenschappen van jezelf accepteren waar je niet tevreden mee bent
 4. Afscheid te nemen van uitstelgedrag en nu echt aan jouw droom te gaan werken
 5. Door de objectieve mening van een derde een situatie te accepteren zoals die werkelijk is
 6. Sneller te groeien en jouw doelen te behalen
 7. Onverwerkte emoties te verwerken en het te accepteren zoals het werkelijk is
 8. Een andere richting te geven aan jouw leven
 9. Dingen op een rijtje te zetten en in het juiste perspectief te plaatsen
 10. Patronen te doorbreken die niet voor je werken en daardoor gelukkiger te worden

Kies je intuïtieve coaching of normale coaching?

Of je een intuïtief coach of een normale coach kiest, dat is afhankelijk van wat het beste bij jou past.

Normale coaches hebben (vaak) een opleiding gevolgd waarbij ze technieken geleerd hebben om jou te helpen. Ze herkennen verbale en non-verbale signalen, spelen in op jouw reactie en helpen je vooruit door je opdrachten te geven die je thuis kunt uitvoeren, tussen twee sessies in.

In principe werkt intuïtieve coaching niet anders, maar het heeft een extra toevoeging waardoor je sneller jouw doelen kunt behalen. Een intuïtief coach kan namelijk intuïtief beter inzoomen op jouw persoonlijke situatie en dieper gaan bij problemen, zonder dat je hier zelf veel over hoeft te vertellen. Een intuïtief coach kan goed verbanden leggen tussen de opmerkingen die je plaatst en kan deze voor jou daardoor heel goed in perspectief plaatsen. Dit helpt je sprongen verder vooruit in dezelfde tijd.

Wil jij een gratis kennismaking met intuïtieve coaching?

Dat kan! Via deze pagina kun je een gratis kennismaking inplannen, wanneer het jou uitkomt. Je kunt al jouw vragen stellen en ook ga ik voor je aan de slag om meteen iets op te lossen dat je op dit moment bezig houdt. Helemaal gratis. Zo weet je direct of intuïtieve coaching iets voor jou is!

Bericht delen?