Waarom zou je investeren in persoonlijke ontwikkeling?

Je bekijkt nu Waarom zou je investeren in persoonlijke ontwikkeling?
 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Ontwikkeling
 • Leestijd:5 minuten gelezen

Persoonlijke ontwikkeling: is dat de investering in jezelf waard?

Investeren in persoonlijke ontwikkeling: waarom zou je dat doen? Wat levert het je als persoon op om je te ontwikkelen? Vaak vinden we het een tijdrovend iets, je persoonlijk ontwikkelen. Zeker als je van de baas een verplichte training of cursus moet doen om een skill verder te ontwikkelen.

Maar wist je dat je als individu zijnde jezelf ook verder kunt ontwikkelen? Bijvoorbeeld door het volgen van een training of coaching die over een onderwerp gaat waar jij interesse in hebt. En geloof me, het volgen van deze training of coaching voelt dan niet als verplichting!

Table of Contents

Persoonlijke ontwikkeling maakt je gelukkiger

Als persoon verreik je jezelf wanneer je investeert in persoonlijke ontwikkeling. Je leert nieuwe skills, een nieuwe denkwijze of zienswijze en doet kennis op waar je echt wat mee kunt. Persoonlijke ontwikkeling is een eerste stap naar een nieuwe baan, een gelukkiger leven of een mooiere relatie met jezelf en anderen.

Vaak is het niet het einddoel waar het om gaat, maar de reis er naar toe. Tijdens dit pad leer je nieuwe dingen. Wellicht met vallen en opstaan, maar het zorgt er voor dat je als persoon groeit. En dat is waar we als persoon zijnde ons geluk en de bevestiging en vertrouwen in onszelf uit halen.

Persoonlijke ontwikkeling is dus ontzettend belangrijk om onze eigenwaarde te laten groeien. En dat zorgt er voor dat je een gelukkiger mens wordt.

Investeren persoonlijke ontwikkeling waarom

Wat is de moeite waard om in te investeren?

Qua persoonlijke ontwikkeling kun je investeren in twee dingen:

 • Hard skills zoals taalkennis, computerskills, opleiding, leren auto rijden.
 • Soft skills zoals mindset, bewustwording en verandering van gedragspatronen, inzicht in jouw eigen drijfveren, communicatie.

Als we kijken naar de hard skills, zijn dit skills die we ontwikkelen vanaf het moment dat we op de basisschool zitten. En waarschijnlijk ontwikkel jij jouw hard skills ook nog op het werk. Veel bedrijven bieden trainingen en cursussen aan om dit bij te spijkeren.

Onze soft skills daarentegen, worden vaak op de tweede plek gezet wanneer we investeren in persoonlijke ontwikkeling. En dat is jammer.

Jouw mindset is ontzettend belangrijk wanneer je jouw dromen en doelen wilt bereiken. Want als jij geen doorzetter bent, zul je na een paar weken jouw nieuwe droom opgeven en doorgaan op het pad waarop je al bezig was. En wanneer jij vastzit in een patroon waarin je denkt dat je nooit succesvol zult worden, zul je ook nooit succesvol worden.

Soft skills ontwikkelen is ontzettend belangrijk

Door middel van coaching en training kun jij jouw soft skills ontwikkelen naar het niveau dat je er een gelukkiger en succesvoller persoon van wordt. Coaching kun je bijvoorbeeld inzetten om

 • Jouw mindset op een positieve wijze te veranderen
 • Oude patronen los te laten en nieuwe patronen die je wel dienen eigen maken
 • De juiste motivatie behouden om jouw dromen en doelen te bereiken
 • Werken aan jouw assertiviteit en communicatie skills
eigen skills ontwikkelen waar online

Welke resultaten kun je verwachten wanneer je investeert in persoonlijke ontwikkeling?

De resultaten die je behaalt kunnen verschillen wanneer je een ander doel kiest om aan te werken. Wel zijn er een aantal resultaten die vaak voorkomen wanneer je investeert in persoonlijke ontwikkeling. Hierbij kun je denken aan

 • Je hebt meer zelfvertrouwen
 • Het ervaren van minder stress
 • Je krijgt meer voor elkaar omdat je nieuwe skills geleerd hebt
 • Na de coaching of training bereik je jouw doelen sneller en effectiever
 • De skills die je ontwikkeld hebt pas je automatisch toe, waardoor je jouw leven next level tilt en meer voldoening ervaart

Wat wil jij bereiken?

Wat zou voor jou een ultiem resultaat zijn? Denk hier eens over na! Kun je dit resultaat bereiken door het volgen van een training of coaching?

In de training Leef jouw droomleven met ease & flow leer je alle skills die je nodig hebt om jouw leven met gemak te manifesteren in de richting die jij wilt. Geen droom te gek: na het volgen van deze training weet jij precies hoe je jouw doelen binnen no time bereikt!

Door het volgen van een Groei & Bloei coachingstraject ga jij op alle punten die voor jou belangrijk zijn, jezelf verder ontwikkelen. Zodat jij je ontwikkelt in de persoon die je wilt zijn en zo veel makkelijker jouw dromen kunt bereiken.

Waarom zou je moeilijk doen als je met wat coaching jouw dromen veel sneller werkelijkheid laat worden én beter in je vel zit?

Bericht delen?