Waar doe je het allemaal voor?

Je bekijkt nu Waar doe je het allemaal voor?
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mindset
  • Leestijd:5 minuten gelezen

Soms lijkt het allemaal nutteloos, onïnteressant en tegen te zitten..

Soms, als je even niet zo lekker in je vel zit, kun je je afvragen waar je het allemaal voor doet. Sommige dingen kunnen zo nutteloos lijken, zo klein in vergelijking met wat er écht toe doet. Toch? Daarbij stelt jouw leven niet zo veel voor..

Wat lees je in deze blog?

Doen we er eigenlijk wel toe?

We hebben allemaal momenten dat het net lijkt of het er niet toe doet. Of wij er niet te doen. Dat we ons afvragen waar we het allemaal voor doen. Toch is dat vaak niet terecht: ook jij doet er toe, hoe klein jouw invloed soms ook lijkt. Een emmer water bestaat immers ook uit allemaal losse druppeltjes bij elkaar. Zonder die druppels was de emmer nooit vol geweest.

waar doe je het allemaal voor

En dat vergeten we nog wel eens. Je kunt zo overweldigd zijn door wat er om je heen gebeurt, dat we niet meer zien dat die emmer vol water bestaat uit druppeltjes.

Jouw mindset in zo’n neerslachtige bui

Als je eenmaal zo’n neerslachtige bui hebt, kom je als je niet oppast in een spiraal terecht waar het maar lastig uit te komen is. Je krijgt gevoelens over gevoelens die vaak niet zo positief zijn. Tijd om hier wat aan te doen!

Waar doe je het allemaal voor?

In plaats van deze vraag negatief te zien, kun je er ook een hoop inspiratie uit halen. Want waar doe jij het voor? Wat is jouw motivatie, jouw why om door te gaan? Dat is wat er voor zorgt dat je door blijft gaat. Dat jouw leven uiteindelijk mooier wordt. Dat is waar je het voor doet.

Maak eens een lijst met dingen die je inspireren

Deze lijst bevat dingen die je energie geven, waar je blij van wordt en waar je inspiratie vandaan haalt. Hier mag alles op waar jij gelukkig van wordt: van een ijsje eten op een zomerse dag tot het wandelen in de natuur. Maar ook jouw hobby’s, gezin of je sport mogen niet ontbreken als je hier gelukkig van wordt.

Hoe gebruik je jouw why en deze lijst?

Wanneer je jouw why helder hebt en ook nog eens hebt opgeschreven waar je blij en gelukkig van wordt, heb je een hele mooie blauwdruk voor een positief leven. De dingen die je hier hebt ontdekt en opgeschreven, zijn de dingen die je het merendeel van jouw tijd zou moeten doen.

Alles wat je aandacht geeft, groeit. En dus ook de positiviteit in jouw leven als je je meer focust op deze dingen!

Hoe helpt dit je als je in een neerwaarts spiraal zit?

Mocht je merken dat je in een negatief, neerwaarts spiraal beland bent, pak dan deze punten er bij en lees ze op je gemak door. Dit zijn de dingen die jou maken tot wat je bent, waar jij gelukkig van wordt. Die jouw je identiteit geven, de dingen waar je het allemaal voor doet.

Niet dat negatieve gevoel waarin je nu vast zit. En de enige manier om uit die spiraal te komen, is door bewust dingen te gaan doen waar je blij en gelukkig van wordt.

positiever leven leiden

Samen jouw leven weer kleur geven?

coaching en ondersteuning burn-out depressie

Wil jij samen aan de slag om jouw leven weer kleur te geven, om te bepalen waar je het allemaal voor doet? Zodat ook jij de zonnige kant weer kunt inzien, en met positiviteit naar de toekomst kunt kijken?

Dat kan met een “kom uit jouw burn-out traject!” Dit traject is zeer geschikt wanneer je even niet lekker in je vel zit, je een burn-out of depressie voelt aankomen en je dat voor wilt zijn. Voorkomen is beter dan genezen; daar is dit pakket een mooie ondersteuning bij.

In slechts vijf weken tijd neem je de grootste knelpunten in jouw leven onder de loep, zodat je duidelijk hebt wat je op dit moment mist, waar je naar toe wilt en hoe je dit kunt gaan bereiken.

Bericht delen?