Voeding heeft invloed op hoe je je voelt

Je bekijkt nu Voeding heeft invloed op hoe je je voelt
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Overig
  • Leestijd:6 minuten gelezen

Laatste aanpassing: 5 december 2020

Voeding heeft invloed op hoe je je voelt + winactie!

Ken je dat futloze gevoel, dat “meh” gevoel dat je even helemaal nergens zin in hebt? Als je dat vaak hebt, bestaat er een kans dat dit mede te maken heeft met de voeding die je tot je neemt. Voeding is namelijk van invloed op jouw humeur, gezondheid, emoties en acties.

Zoals je waarschijnlijk wel weet, gebruikt jouw lichaam de voedingsstoffen die het uit voeding haalt, om allerlei processen in het lichaam aan te sturen. Denk hierbij aan de vernieuwing van cellen, maar ook bijvoorbeeld aan het versterken van het immuunsysteem. Ook diverse ziektes en veroudering in het algemeen worden in meerdere studies gelinkt aan (verkeerd) voedsel.

Toch zie je niet alle effecten van het ongezonde eten dat je tot je neemt direct. Natuurlijk, overgewicht, vermoeidheid en humeur zijn meestal al direct zichtbaar. Maar het ontwikkelen van voeding gerelateerde ziektes kan jaren duren. En dit maakt het ongrijpbaar. Je kunt het lastig aan elkaar linken.

Het is dus niet alleen zo dat negatieve emoties en een negatieve kant kijk op dingen mee spelen op hoe je de wereld ziet. Ook voeding is hierbij van invloed. Voeding wordt vaak ten onrechte vergeten wanneer je gaat onderzoeken hoe je je beter kunt voelen.  Tijd om dat te veranderen!

Winactie!

Wil jij een gratis coachingssessie winnen waarbij we inzoomen waarom het je maar niet lukt om gezond(er) te eten of af te vallen? Check onder aan dit bericht hoe je kans maakt!

Ga met jouw voedingspatroon aan de slag

Wanneer je aan de slag gaat met jezelf, doe je dit in eerste instantie vaak op mentaal en fysiek vlak. We kijken naar onze dagindeling, proberen de situatie waarin we zitten op een positieve manier te benaderen en doen nog veel meer dingen die bijdragen aan een gezonder lichaam op mentaal vlak.

Ook gaan we misschien wat vaker de natuur in om tot rust te komen.

Goede voeding verhoogt je energielevel

Zorg voor voldoende afwisseling in voedingsstoffen die je tot je neemt

En die natuur is niet alleen belangrijk voor de mentale gezondheid. Ook zo dicht mogelijk bij de natuur eten is belangrijk voor jouw fysieke lichaam. Alleen op die manier krijg je alle verschillende voedingsstoffen en antioxidanten binnen, die jouw lichaam nodig heeft.

Dit zal er voor zorgen dat jouw humeur verbetert, dat je minder last krijgt van acné of van menstruatieklachten. Jouw lichaam kan nu eenmaal meer voedingsstoffen halen uit een kop groentesoep dan uit een Big Mac.

En hierdoor zul je je uiteindelijk ook mentaal beter voelen. De voeding die je eet wanneer je veel groente, eiwit en gezonde vetten eet, heeft een hoge energetische waarde. Een hoge trilling. Dit draagt bij aan een gezond lichaam en een positief humeur.

Koolhydraatarm en eiwitrijk eten

Zo natuurlijk mogelijk eten is net zo belangrijk als de natuur ingaan om te ontspannen. Zelf heb ik de kookboeken van FitChef gekocht. Niet omdat ik wilde afvallen maar omdat ik me er bewust van ben, dat een gezond leven begint bij gezonde voeding.

Deze kookboeken hebben bijgedragen aan mijn bewustzijn van eten: hoe maak ik makkelijke recepten, die binnen 15 tot 30 minuten op tafel staan, én eet ik zo gezond mogelijk? Door het verminderen van (ongezonde en snelle) koolhydraten heb ik meer energie gekregen en voelde ik me meer verzadigd.

Ik ben blij verrast door het volgen van deze kookboeken!

Ik heb het FitChef kookboek en het FitChef Turbo kookboek gevolgd. Inmiddels is er ook een derde kookboek op de markt: FitChef Family.

Het eerste boek leert je precies hoeveel je moet eten en in welke verhouding. Ook krijg je meer inzicht in de voedingsstoffen in de 100 gerechten in dit boek. Ook staat er ontzettend veel achtergrondinformatie in.

In het tweede boek staan 85 recepten die binnen 15 minuten klaar zijn, veel info over mealpreppen (altijd handig!) en vind je fijne weekmenu’s.

Mijn energielevel is weer sky high na het volgen van de recepten. Ik weet dat ik mijn lichaam nu voedt in plaats van vul. Dat ik eet om mijn lichaam gezond te houden in plaats van alleen om de honger te stillen. Dit zorgt er echt voor dat ik me beter voel dan voor dit programma.

Winactie: verander je kijk op jouw gewicht!

Omdat er best veel mensen zijn die struggelen met hun gewicht, wil ik graag twee mensen blij maken met een gratis coachingssessie van een half uur, waarbij we gaan kijken naar wat jou tegen houdt om jouw ideale gewicht te bereiken.

Of kies voor een sessie waarbij we kijken welke onbewuste, beperkende overtuigingen er bij jou van invloed zijn op het eten van gezonde voeding. Waarom je telkens weer naar de vette snacks grijpt en het niet lukt om jouw eetpatroon te veranderen.

Door deze sessie zul je merken dat je veel minder zin hebt om te snaaien en dat je bewustere, gezondere keuzes zult maken waardoor jouw energielevel stijgt. En wanneer je lekkerder in je vel zit, volgen die kilo’s eraf vanzelf.

Hoe maak je kans?

Het enige dat je hoeft te doen, is je inschrijven voor de nieuwsbrief! Dit kan tot en met 30 april 2020. Op 1 mei zal ik de twee winnaars van de sessie een email sturen om de uitslag bekend te maken en een afspraak in te plannen.

Je vind het inschrijfformulier onderaan deze pagina (mobiel en desktop) of rechts naast de blog (desktop).

Bericht delen?

Dit artikel bevat een affiliate link. Wanneer jij het programma aanschaft via de link, ontvang ik een kleine bijdrage.