Vijf tips om meer naar je intuïtie te luisteren

Je bekijkt nu Vijf tips om meer naar je intuïtie te luisteren
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Ontwikkeling
  • Leestijd:5 minuten gelezen

Hoe jouw intuïtie je de weg wijst

Je hoort veel over naar je intuïtie luisteren, je hart volgen en je dromen leven. Maar hoe doe je dat nou, naar je intuïtie luisteren en jouw hart volgen?

Als baby zijnde luisteren we alleen maar naar onze intuïtie

Wanneer we geboren worden, zijn we pure onschuld en reinheid. Baby’s kennen geen kwaad en zie alleen het goeds in alles. Ze leven in het nu, in dit moment. Ze reageren op alles wat er nu is en maken zich geen zorgen over wat er nog mag komen. Dat is niet belangrijk.

Baby’s volgen instant hun intuïtie. Die vertelt hen of iets fijn is, pijn doet of dat ze honger hebben. Zo zijn wij ook geboren. Gaandeweg, als we ouder worden, verdwijnt dit intuïtieve stemmetje steeds meer naar de achtergrond. We gaan denken vanuit ratio en logica en vertrouwen op andermans mening, in plaats van ons eigen, innerlijke stemmetje.

En dan komt ego om de hoek kijken..

De ratio en logica vanuit waar we denken, wordt ook wel ons ego genoemd. Het wil ons veilig houden, het zorgt ervoor dat ons niets overkomt. Heel fijn natuurlijk, maar het zorgt er ook voor dat je gevangen bent en blijft in de situatie waarin je nu zit.

Deze situatie is namelijk comfortabel, je kent het en weet wat er gaat gebeuren. Het is voorspelbaar, veilig en vertrouwd.

naar je intuïtie luisteren

Toch is dit niet waar jouw dromen uitkomen. Dit is ook niet waar je doet wat jouw hart je ingeeft en waar je jouw intuïtie volgt. Daarvoor moet je uit jouw comfortzone stappen en echt luisteren naar wat jij wilt. Hoe spannend dat misschien ook lijkt.

De grootste groei die je kunt doormaken, ligt buiten jouw comfortzone. Je zult het geluk waar je naar op zoek bent, niet bereiken wanneer je alles bij hetzelfde laat.

Hoe herken je jouw intuïtie?

Meer naar jouw intuïtie luisteren kan lastig zijn. Natuurlijk, als baby konden we het allemaal. Maar door de invloeden van de mensen en situaties om ons heen, is dit naar de achtergrond verdwenen.

Toch is het niet moeilijk om meer naar je intuïtie te luisteren, wanneer je jezelf dit weer aanleert. Wees je bewust van de gedachten die je hebt en sta er even bij stil, of je dingen vanuit intuïtie doet wanneer je actie onderneemt en vanuit jouw hart leeft.

5 tips om jouw intuïtie te herkennen, zodat je er meer naar kunt gaan luisteren

  • Het lieve, zachte stemmetje dat je hebt nadat je een goed idee hebt, is jouw intuïtie. Alle redenen die daarna komen, waardoor je het idee niet gaat uitvoeren en je jezelf wijs maakt dat je het niet kunt, is ego. Laat deze gedachten links liggen en focus je op je eerste ingeving.
  • Als het goed voelt, vanuit liefde, is het intuïtie. Wanneer je iets doet vanuit angst of omdat je denkt dat het hoort, is het ego.
  • Wanneer je gedachten gefocust zijn op het hier en nu, ben je vaak met jouw intuïtie aan het denken. Wanneer je je zorgen maakt over het verleden of de toekomst, denk je vanuit ego.
  • Intuïtie is simpel. Ego maakt dingen complex, waar dat helemaal niet nodig is.
  • Je intuïtie is op jezelf gericht. Het heeft geen dingen, spullen of zaken uit de omgeving nodig om gelukkig te zijn.

Meer naar je intuïtie luisteren

Jouw intuïtie wijst je de weg door het leven. Het laat je zien welke stappen je mag ondernemen om gelukkig te worden. Maar ze doet dit heel subtiel, zonder te schreeuwen. Luister naar wat je hart je ingeeft. Dan zit je goed.

Verwacht niet dat je opeens jouw zielsmissie vindt door meer naar jouw intuïtie te luisteren. Het is geen eureka moment, waarna opeens alles duidelijk wordt. Jouw intuïtie zorgt ervoor, dat jouw leven steeds een stukje mooier wordt. Steeds meer in alignement met jezelf.

In dit artikel lees je vijf tips hoe je jouw intuïtie kunt trainen, zodat je nóg beter naar jezelf leert luisteren.

Hulp nodig bij het leren luisteren naar jouw intuïtie?

Kun je wel wat hulp gebruiken, om het afstemmen met jouw intuïtie meer onder controle te krijgen? Ik help je hier graag mee! Tijdens een coachingssessie kunnen we samen kijken naar de dingen waar je tegen aan loopt, waardoor je jouw leven nog niet vanuit intuïtie kunt leven

Ik help je op weg met simpele, praktische oefeningen en tips die helemaal op jou afgestemd zijn. Zodat ook jij het leven vanuit jouw hart kunt leven. Zonder concessies.

Je kunt hier een afspraak maken.

Bericht delen?