Vastzitten in (familie)overtuigingen – hoe doorbreek je familieovertuigingen?

Je bekijkt nu Vastzitten in (familie)overtuigingen – hoe doorbreek je familieovertuigingen?
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Ontwikkeling
  • Leestijd:4 minuten gelezen

Vastzitten in (familie)overtuigingen – hoe doorbreek je familieovertuigingen?

Het kan zijn dat je vast zit in patronen, in gewoontes of (familie)overtuigingen die je al jaren hebt. Deze overtuigingen kunnen er voor zorgen dat je op de automatische piloot leeft en dingen vaak op dezelfde manier doet, zonder er bij na te denken.

Deze patronen kunnen van jezelf zijn en voortkomen uit een overtuiging die je hebt. Daar is niets mis mee. Het zijn overtuigingen die je ergens in jouw leven hebt opgedaan en voor waarheid hebt aangenomen. Het zijn overtuigingen waar je naar leeft. Je kunt deze makkelijk aanpassen, wanneer je merkt dat de overtuigingen je niet meer dienen.

Overtuigingen vanuit de familielijn zijn lastiger te doorbreken

Een overtuiging die je hebt, hoeft echter niet jouw overtuiging te zijn. Het kan zijn, dat deze van generatie op generatie is doorgeven, zonder dat je je hier bewust van bent. Deze overtuiging is je eigen, omdat die heel normaal is in de familie. Je leeft ernaar, omdat je er mee opgegroeid bent. Omdat het normaal voor je is. Het is onderdeel van jouw referentiekader, van de wijze waarop je de wereld ziet.

Beperkende overtuigingen die van generatie op generatie doorgegeven kunnen worden, zijn vaak zo ingesleten dat we ze volledig geloven en ze ook niet in twijfel nemen.

  • Wie voor een dubbeltje geboren is wordt nooit een kwartje
  • Je moet hard werken om iets te bereiken
  • Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg

Zomaar wat overtuigingen, die de meeste van ons wel herkennen. We springen niet uit de band, doen geen rare dingen, werken onze baan naar tevredenheid van onze werkgever en doen zuinig aan met ons geld. We zijn verstandig en gaan goed met ons geld, onze relaties en ons werk om.

De mooiste dingen komen van buiten jouw comfortzone

Toch kunnen deze overtuigingen je beperken in jouw doen en laten. Omdat jij bijvoorbeeld wél “een kwartje kan worden” met weinig werken en door dingen anders te doen.

Maar we doen het niet, omdat ons geleerd is het niet te doen. Onbewust beperken deze overtuigingen ons ontzettend, terwijl het onze overtuigingen niet hoeven te zijn.

Wanneer je de stap durft te nemen om uit jouw comfortzone te stappen en jouw eigen waarheid te gaan leven, zul je zien dat er hele mooie dingen ontstaan. Dingen waar je eerder niet van hebt durven dromen.

Toch is het lastig jouw intuïtie te volgen. Jouw intuïtie zal altijd overstemd worden door een stemmetje van ego, die je laat zien waarom je dingen niet kunt en maar beter normaal kan blijven doen.

Doorbreek jouw (familie)overtuigingen en patronen

Wanneer je de patronen en overtuigingen die je hebt wilt doorbreken, is het ten eerste belangrijk om je bewust te zijn dat je deze overtuigingen hebt. Wanneer je een gedachte hebt in de vorm van “oh ja, maar dat kan ik toch niet” of “daar ben ik niet geschikt voor”, probeer dan te achterhalen waar deze gedachte vandaan komt. Wat is de oorzaak dat je deze gedachte hebt? Heel daarna de oorzaak van deze gedachte.

Doorbreek jouw familieovertuigingen

Intuïtieve coaching helpt je (familie)overtuigingen te doorbreken

Kun jij wel wat hulp gebruiken met het doorbreken van overtuigingen? Dat kan ik begrijpen. Op momenten is het namelijk niet makkelijk om de oorzaak te achterhalen. Zeker niet, wanneer het om familieovertuigingen gaat. Je bent je er namelijk niet bewust van waar de oorzaak ligt, omdat het jouw oorzaak niet is.

Met een sessie intuïtieve coaching kan ik je helpen de overtuigingen bij de bron aan te pakken en te verwijderen. Ik kan je laten zien waar de overtuiging haar oorsprong heeft en deze beperkende overtuiging oplossen.

Wil je hier meer over weten? Boek dan een kennismakingssessie met me in via deze pagina. Ik vertel je graag meer en laat je tevens graag zelf ervaren wat intuïtieve coaching voor je kan doen!

Bericht delen?