Twijfel houd je in je comfortzone

Je bekijkt nu Twijfel houd je in je comfortzone
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Ontwikkeling
  • Leestijd:5 minuten gelezen

Laatste aanpassing: 11 november 2020

Twijfel houd je in je comfortzone

Waarschijnlijk herken je het wel. Twijfel. Zal ik dit wel doen? Kan ik niet beter doorgaan zoals ik het altijd heb gedaan? Waarom zou ik het veranderen, het is toch altijd goed gegaan?

Het hebben van twijfel is heel normaal. Het beschermt je tegen dingen die wellicht niet goed voor je zijn. Het houd je in je comfortzone. Alleen is het niet altijd even goed om in je comfortzone te blijven. De meeste ontwikkeling vindt plaats buiten je comfortzone. Als je besluit iets te doen, wat je nog niet eerder gedaan hebt.

Twijfel als emotie

Met twijfelen is op zich niets verkeerds. Het helpt je goed te overdenken of je écht de keuze wilt maken waar je nu voor staat. Wanneer je teveel gaat twijfelen, kan de twijfel echter omslaan in angst. Je durft een beslissing niet meer te nemen omdat je bang bent dat je er geen voordeel uit haalt. Op dat moment durf je niet meer vanuit je gevoel te leven en zit je teveel in je hoofd. Je belemmert jezelf op dit moment om jouw dromen waar te maken.

Stap uit je comfortzone!

“Het leven begint aan het einde van je comfortzone”

Het hebben van veel twijfel is niet altijd even goed voor je. Er ligt veel moois op je te wachten aan het einde van je comfortzone. Dingen die je nooit voor mogelijk gehouden had. Om deze dingen te bereiken, zul je moeten geloven in jezelf en de stap durven nemen. Wat gebeurt er als je uit je comfortzone stapt?

Twijfel - stap uit je comfortzone

Neem het besluit om het te doen

Wanneer je er voor gaat en je twijfel negeert, zul je zien dat je tot veel meer in staat bent dan je in eerste instantie dacht. Je hoeft niet morgen opeens jouw doel bereikt te hebben, neem kleine stapjes die je vooruit helpen. Neem de beslissing om ervoor te gaan.

Als je besluit dat je een carrièreswitch wilt, kan dat heel beangstigend zijn. Toch is het waar je hart ligt. Maar hoe doe je dat dan? Je hebt nog geen enkele ervaring in het vakgebied opgedaan. Geen opleiding gevolgd en je twijfelt of het je wel zal lukken.  Allemaal overtuigingen die je beperken in het behalen van jouw dromen.

Begin eens met rondvragen. Misschien ken je andere mensen, die al wel jouw droombaan hebben. Ga eens met ze in gesprek: hoe hebben zij het bereikt? Hebben ze een opleiding gevolgd om deze baan uit te oefenen, of zijn ze er zo ingerold? Probeer zo veel mogelijk informatie te verzamelen waar je iets mee kunt. Aan de hand daarvan kun je een eigen plan gaan trekken.

Misschien moet je een cursussen gaan volgen of kun je eens een dagje mee gaan lopen. Of lees er boeken over. Zo wordt het voor jou stap voor stap helder wat je kunt doen om jouw doel te bereiken. Vanuit de eerste stap die je neemt, volgt vanzelf de volgende. Vertrouw erop dat het goed komt. Wanneer je het doel echt wilt bereiken, zal het nemen van de beslissing jou ertoe leiden om je droom waar te maken. Zonder twijfel. Geloof in jezelf.

Was die twijfel eigenlijk wel gegrond?

Achteraf.. Viel die stap eigenlijk best mee en had je gewild dat je het eerder gedaan had. De twijfel die je had was nergens voor nodig. En je comfortzone? Die is nu groter geworden. Je hebt het gemastered! Je kunt met een trots en tevreden gevoel terug kijken naar de reis die je gemaakt hebt en waar je nu staat. Je kunt meer dan je denkt.

Coaching om de volgende stappen te nemen

Het kan heel lastig zijn om uit het vaste patroon waarin we leven, te stappen. Om buiten de comfortzone te gaan. Er blijft altijd twijfel bestaan of we wel het juiste doen.

Een manier om de twijfel te overwinnen is het inplannen van een intuïtieve coachingssessie. In deze sessie kijken we naar waar je vast loopt, waar dit vandaan komt en hoe we dit kunnen overwinnen, zodat je wél jouw dromen waar kunt maken. 

Een sessie met een intuitief coach is zo krachtig dat je met weinig woorden, heel veel kunt bereiken. Ik doe het werk voor je. Heb je interesse? Je kunt een gratis sessie inplannen via de kalender!

Bericht delen?