Start: Je zult er nooit klaar voor zijn!

Je bekijkt nu Start: Je zult er nooit klaar voor zijn!
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Ontwikkeling
  • Leestijd:3 minuten gelezen

Start: Je zult er nooit klaar voor zijn!

Ken je dat? Je wilt iets, en denkt.. Ja, dat ga ik doen! Maar nu nog niet, er lopen nu nog teveel andere dingen.. Ik ben er nog niet klaar voor. Ik wil eerst dit en dit op orde hebben, en dan pas heb ik ruimte om dit op te pakken.  

Als je terug denkt aan deze momenten en je denkt aan wat je nog af wilde ronden voor je zou starten, ben je daarna dan ook daadwerkelijk gestart? Als je heel eerlijk naar jezelf bent: waarschijnlijk niet. Tegen die tijd was je óf jouw goede voornemen al vergeten óf je werd alweer opgeslokt door wat anders.

Stiekem kun je de conclusie wel trekken, dat je er nooit klaar voor zult zijn.

Wanneer ben je er dan wel klaar voor?

Dat is het mooie: je bent er nooit klaar voor. En dus hoef je daar ook geen rekening mee te houden! Want waarom zou je ergens rekening mee houden, als het toch niet zal gebeuren?

Denk eens aan autorijden. Je rijdt op de weg rakelings langs auto’s die met 80 km per uur de andere kant op rijden. Hou je er voordat je wegrijdt rekening mee dat daar wat kan gebeuren? Waarschijnlijk denk je er wel eens aan maar je zult er geen minuut minder de auto voor instappen. Je kunt niet overal rekening mee houden.

En waarom zou je ook?

Betrek dat nou eens op dat gevoel dat je iets wilt, maar er nog niet klaar voor bent. Daar hoef je ook geen rekening mee te houden.

Start gewoon en zie maar waar het schip strandt

Als je iets wilt, begin er dan gewoon aan. Of het nou het beste moment is nu, of niet. Dat maakt niet uit. Het juiste moment komt nooit. Als je gewoon start en wel ziet wat de tijd je brengt, ben je al weer een stap dichter bij jouw doel dan wanneer je niets doet.

En je hoeft ook niet alles vandaag of morgen te doen, elke week of elke maand een beetje is ook vooruitgang, toch?

starten drempel angst overwinnen

Vind jij het lastig om de drempel over te stappen?

Begrijp je wat hierboven staat, maar vind je het toch lastig om die drempel over te stappen en te beginnen? Met een single coachingssessie kunnen we snel en duidelijk achter de oorzaak van jouw twijfel komen. Vaak is dit angst, angst voor het onbekende. Wil je er samen aan werken om deze angst of drempel helder te krijgen en te overwinnen? Ik sta voor je klaar!

Bericht delen?