Rust nemen helpt je verder vooruit

Je bekijkt nu Rust nemen helpt je verder vooruit
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Ontwikkeling
  • Leestijd:4 minuten gelezen

Rust nemen helpt je verder vooruit

Rust nemen helpt je vooruit. Huh? Rust nemen? Jep! Door rust te nemen sta je even stil bij waar je staat op het moment, waar je naar toe wil en kun je evalueren wat er nog mag gebeuren om jouw doel te behalen.

De waan van alledag

Vaak dendert onze trein maar door, zonder stil te staan. We moeten nog dit doen, en iemand anders vraagt ons om een gunst, die we natuurlijk inwilligen. Inmiddels is het ook weer tijd om verder te gaan met het ophalen van de kids bij sport of de vriendjes. En hey, dan is het alweer avond. Tijd om even te ontspannen met je favo serie op de buis of met Netflix aan.

Aan het einde van zo’n dag ga je moe maar voldaan naar bed. Je hebt een hoop voor elkaar gebokst. Maar heb je ook echt gewerkt aan wat jíj graag wilt bereiken? Wat jij voor elkaar wil boksen? Waarschijnlijk heb je een hele hoop gedaan wat in de waan van de dag op je af komt. En wat “erbij hoort”. Dat is prima, maar waarschijnlijk niet wat je graag zou willen.

Wanneer je een toekomstdroom heb om naar toe te werken, zoals bijvoorbeeld financieel onafhankelijk worden of eigen caravan op een prachtige plek in de natuur, is het heel belangrijk hier elke dag of elke week even bij stil te staan.

Als we dat niet doen, lopen we onszelf voorbij. Dan helpen we iedereen om ons heen met alles, maar vergeten we te werken aan de doelen die we zelf graag willen behalen.

Rust nemen helpt je jouw doelen te behalen

Rust nemen helpt je verder vooruit om jouw dromen en doelen te behalen.

Rust nemen helpt je om te evalueren waar je nu bent, wat de weg naar jouw dromen is en wat je er nog aan mag doen om jouw dromen werkelijkheid te laten worden. Het is echt essentieel om me time in te plannen, wanneer je jouw dromen werkelijkheid wilt laten worden.

Rust nemen helpt je vooruit

Wanneer je elke dag tien minuutjes of elke week een half uurtje voor jezelf neemt, kun je doelgericht aan jouw dromen werken. Zodat ze niet alleen dromen blijven, maar ook werkelijkheid worden. Je kunt een plan gaan maken en dit plan ook werkelijkheid laten worden. Alles waar je aandacht aan geeft groeit, dat geld ook voor jouw dromen.

Je gedachten creëren jouw realiteit

Wees je er van bewust dat jouw gedachten jouw werkelijkheid creëren. Dit komt doordat jouw onbewuste handelen zo wordt ingericht, dat je onbewust stappen zet om dichter bij jouw droom te worden. Het werkt als een soort trechter, een soort filter, om jouw dromen sneller werkelijkheid te laten worden.

Gun jezelf dat momentje van rust

Gun jezelf dus die rust om na te denken over waar je staat en waar je naar toe wilt. Welke stappen je nog mag ondernemen om dat te bereiken. Hoe je die rust inricht, is helemaal aan jou. Dat mag met een schrijfblok en een pen in de achtertuin, maar ook al wandelend in het bos of op het strand. Zolang je het maar doet en de rust neemt om jezelf verder vooruit te helpen.

Stop even in de hectiek van alle dag en denk aan jezelf. Je bent het waard om jouw dromen werkelijkheid te laten worden. Neem de rust en het momentje voor jezelf. Je zult zien dat je alles veel sneller bereikt dan wanneer je dit niet doet.

Bericht delen?