Opgeven als je jouw doel niet meteen behaalt?

Je bekijkt nu Opgeven als je jouw doel niet meteen behaalt?
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mindset
  • Leestijd:5 minuten gelezen

Opgeven als je jouw doel niet meteen behaalt?

Soms zetten we ons zinnen ergens op, omdat we iets heel erg graag willen bereiken. We doen er alles aan om ons doel te bereiken. Maar wanneer het niet zo voorspoedig gaat als je gehoopt had, of wanneer het hele project onderuit gaat, blijf je dan trekken aan een dood paard of niet?

We tonen veel doorzettingsvermogen als we iets willen bereiken

Wanneer we iets écht graag willen, tonen we een hoop wilskracht en doorzettingsvermogen. We zorgen er voor dat we er alles aan doen om ons doel te bereiken. Want hoe cool zou het zijn, wanneer we éindelijk ons doel behaald hebben?

En doorzettingsvermogen is ook ontzettend belangrijk. Stel je voor dat je bij elke tegenslag op zou geven. Dan maak je niet veel dromen waar. In dat geval blijf je in je comfort zone en jouw persoonlijke bubbel en bereik je niet veel.

Soms gaan we ergens zo in op, dat we niet zien dat we op deze manier ons doel niet gaan halen. Dat we eigenlijk trekken aan een dood paard en dat het ons meer energie kost dan dat het oplevert. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.. Toch geloof je er in, dat met nóg meer tijd en aandacht, jij gaat slagen in het behalen van het doel.

Niet elke weg leidt naar Rome: Probeer het op jouw eigen manier!

Waarschijnlijk zul je niet snel opgeven als je een doel echt wil bereiken. Maar heb je er wel eens bij stil gestaan, dat niet elke weg naar Rome hóeft te leiden? Wat voor de een werkt, werkt voor de ander wellicht minder goed. En zo kan het, dat wanneer jij iets wilt bereiken en daarvoor een beproefde manier inzet, het niet lukt.

Op zo’n moment gaan we er vanuit dat het aan ons ligt. Bij anderen werkt dit, waarom bij mij niet? Kijk eens naar binnen. Hoe voel je je nu?

Opgeven of doorgaan doel behalen

Krijg je nog dezelfde energie als aan het begin, of heb je het gevoel dat je aan een dood paard loopt te trekken? Wanneer dat laatste het geval is, zul je nooit jouw doel behalen op deze manier. De energie is er niet.

We zijn onbewust bang voor gezichtsverlies

Onbewust zijn we bang voor wat anderen denken, wanneer we nu stoppen. Wanneer we opgeven. Want zo voelt het vaak wel, ook al is het helemaal niet zo. We vinden het vervelend om bij anderen aan te geven dat we niet verder gaan met iets, waar we eerder onze zinnen nog op gezet hadden en waar we heel erg enthousiast over waren.

Toch is het geen gezichtsverlies om toe te geven dat het even niet lukt. Want het lukt even niet op deze manier.. Sta er eens voor jezelf bij stil, welke manieren er nog meer zijn om jouw doel te behalen. Want er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. En als het vliegtuig volgeboekt lijkt, kun je altijd nog met de trein of de boot die kant op gaan 😊 Misschien iets minder snel, maar niet minder doeltreffend!

Het maken van een beslissing om iets te stoppen of op een andere manier aan te pakken, kan juist zorgen voor een hoop opluchting. Bevrijding. Het kan je ook nieuwe energie geven om op een andere manier jouw doel te gaan bereiken. En daar verdien je alleen maar credits voor.

Omgaan met teleurstelling

Vind jij het lastig om met teleurstelling om te gaan, wanneer iets niet gaat zoals jij het wilt? Of wanneer blijkt dat jouw aanpak niet heeft gebracht wat je graag had gewild? Dat is helemaal niet raar. Vaak kunnen we juíst door ons enthousiasme, andere manieren niet meer zien. We hebben onze focus zo erg op deze weg gelegd, dat we de rest niet meer zien.

Een intuïtief coach helpt jou met één gesprek weer de juiste richting op. Zodat je kunt inzien welke weg er nog meer naar jouw doel leidt en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Zo kun je jouw doel bereiken vanuit flow, vanuit liefde. Je zult zien dat het vanzelf gaat

Bericht delen?