Moet je positief zijn bij tegenslag?

Je bekijkt nu Moet je positief zijn bij tegenslag?
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mindset
  • Leestijd:3 minuten gelezen

Moet je positief blijven bij tegenslag?

Tegenslag is nooit leuk. Als je iets wilt bereiken, zet je je daar voor in in de hoop dat het lukt. Vaak liever vandaag dan gister 😊 Wat als je dan tegenslag hebt, moet je daar dan positief bij blijven?

Op het moment zelf kan ik me voorstellen dat je niet gelukkig wordt van tegenslag. Het is vervelend en je moet weer een nieuwe weg of nieuwe manier vinden om je doel te bereiken. Soms lijkt het alsof het nooit eens mee zit en je telkens over allerlei hordes en hobbels heen moet.

Toch brengt positiviteit je verder!

Dat klinkt misschien raar, want in geval van tegenslag wil je vaak niets anders dan mokken en stoppen. En juist dát is wat de meeste mensen doen. Die hebben er geen zin meer in, houden op. Gooien de handdoek in de ring.

Als je met een positieve blik kijkt naar de situatie, dan denk je hoogstens “oké, jammer dit. Ik laat me niet tegenhouden en zorg er op een andere manier wel voor dat het me alsnog lukt”.

En dat zorgt voor een aantal positieve eigenschappen:

  • Doorzettingsvermogen
  • Volhardendheid
  • Doortastend zijn
  • Veerkrachtig zijn
  • Creatieve geest

Deze eigenschappen komen je altijd van pas, zowel in je werkzame leven als in jouw privé leven.

positieve eigenschappen tegenslag

Moet je dan altijd maar meebuigen met de situatie?

Nee, natuurlijk niet. Soms is het heerlijk om even te mokken, wat comfortfood te eten of je gal te spuien tegen iemand anders. Dat lucht op en is fijn. Dat moet je ook zeker blijven doen!

Wat je wel kunt veranderen, is daarna de knop omzetten. En gewoon door te gaan. Als jij er voor zorgt dat jij niet diegene bent die afhaakt bij een beetje tegenslag, loop je stappen voor op de rest. En ben jij degene, die wel waar maakt wat anderen niet lukt.

Wil je tips? Lees hier hoe je het beste kunt omgaan met tegenslag.

Wil je gecoacht worden naar jouw droom en samen elke tegenslag overwinnen? Kijk dan hier welke coaching het beste bij jou past!

 

Bericht delen?