Meer zelfvertrouwen krijgen: hoe doe je dat?

Je bekijkt nu Meer zelfvertrouwen krijgen: hoe doe je dat?
 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Mindset
 • Leestijd:8 minuten gelezen

Meer zelfvertrouwen krijgen: hoe doe je dat?

Meer zelfvertrouwen krijgen: het klinkt als iets onlogisch. Heb je dat nodig dan? Het antwoord is ja. Veel mensen kunnen wel wat meer vertrouwen in zichzelf gebruiken. Hoe dat komt? Onzekerheid, de mening van anderen, iets wat telkens mislukt terwijl je het wél graag wil..

Wat kun je in dit artikel vinden?

Wat gebeurt er als je veel zelfvertrouwen hebt?

Wanneer je voldoende zelfvertrouwen hebt, straal je dit uit. Je bent zeker van jezelf, staat in je kracht, kan tegen een stootje en durft mensen aan te spreken of tegen te spreken als je het ergens niet mee eens bent.

Als je niet voldoende zelfvertrouwen hebt, ga je aan jezelf twijfelen. Doe ik het wel goed? Ben ik net zo goed als mijn collega / partner / familielid / vriend(in)? En als je aan jezelf twijfelt, gaan dingen ook steeds mis. Het lijkt de wet van Murphy wel: alles wat fout kan gaan, gaat fout. En daardoor ga je nog meer aan jezelf twijfelen. Je vind jezelf niet mooi genoeg, er mogen wel wat kilo’s af. En die promotie? Die ga je toch nooit krijgen.. Er zijn anderen die veel beter zijn!

Zelfvertrouwen: waarom is dat zo belangrijk?

Als je onzeker bent, zul je merken dat je minder plezier in je leven ervaart. Je bent telkens aan het twijfelen, dingen aan het afwegen en rekening aan het houden met andere mensen.

Je saboteert eigenlijk jezelf, omdat je (onbewust) niet gelooft in jouw eigen mening en jouw eigen pad. En daardoor hou je jezelf klein: nergens voor nodig!

Wanneer je vanuit jouw eigen kracht leeft, vol zelfvertrouwen, zul je zien dat je weerbaarder bent.

tips meer zelfvertrouwen krijgen

De mening van anderen boeit niet meer zo: iedereen heeft het recht op z’n eigen mening. Je hoeft het niet perse met elkaar eens te zijn.

Nog meer voordelen van het hebben van voldoende zelfvertrouwen:

 • Je voelt je goed over jezelf
 • Zelfontplooiing gaat makkelijker omdat je weet wat je kunt en wat je nog mag ontwikkelen
 • Je vind jezelf de moeite waard
 • De dingen die je doet, doe je moeiteloos. En als er eens een kleine tegenslag is, weet je deze makkelijk op te lossen en weer verder te gaan
 • Initiatief tonen bij nieuwe ideeën is je niet vreemd: je bent niet bang dat mensen jouw idee raar of vreemd vinden
 • Je bent situaties achteraf minder aan het analyseren, omdat je accepteert wat er gebeurd is
 • De keuzes die je maakt, maak je naar volle tevredenheid

Hoe kun je meer zelfvertrouwen ontwikkelen?

Meer zelfvertrouwen ontwikkelen is niet iets wat van de een op de andere dag gebeurd is. Het kost vaak tijd om jezelf de moeite waard te vinden. Om te beseffen dat OOK JIJ het echt waard bent om een eigen mening te hebben en deze uit te spreken.

Vaak is dit lastig, omdat er in het verleden situaties hebben plaatsgevonden die er voor zorgen dat je weinig zelfvertrouwen hebt. Daardoor heb je een patroon ontwikkeld, naar waar je leeft.

Dat patroon kun je zien als een soort onderdeel van jouw normen en waarden: het bepaalt hoe jij je uit, geheel onbewust. Als je hier tegen aan loopt, kun je intuïtieve coaching inzetten om deze patronen te doorbreken en te zorgen voor een mooiere toekomst.

Toch zijn er kleine dingen die je kunt doen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Pik elke week een tip uit onderstaand lijstje uit, en ga er mee aan de slag. Je zult merken dat je jouw leven positief aanpast en dat je na verloop van tijd, een stuk zekerder in je schoenen staat door al die kleine veranderingen.

Tien tips om meer zelfvertrouwen te krijgen

 • Trek elke dag iets leuks aan. Door kleding te dragen waar je je goed en vrouwelijk in voelt, sta je zelfverzekerder in je schoenen dan wanneer je dat niet doet. Beeld je eens in dat je in je oude joggingsbroek en versleten shirt naar een verjaardag gaat, en in je mooiste jurk. Waarin voel je je meer zelfverzekerd?
 • Koop elke maand een kledingstuk waar je écht gelukkig van wordt. Door dit te doen kom je nog meer in je kracht bij tip één, en laten we eerlijk zijn.. Shoppen is ook gewoon iets waar je blij van wordt! 😉
 • Sport! Door te sporten ontwikkel je bepaalde gelukshormonen die er aan bij dragen dat jij beter in je vel zit. Het maakt niet uit hoe intensief dit is, laagdrempelige activiteiten als wandelen, zwemmen of fietsen zijn ook prima. Beweeg in ieder geval wat meer.
 • Dans wat meer. Door te dansen, of dat nou onder de douche is of wanneer je avondeten aan het bereiden bent, wordt je gelukkiger. Ook hierbij komen er hormonen vrij die er voor zorgen dat je je gelukkiger voelt.
 • Recht je schouders en rug en duw je borst vooruit. Sta je meestal iets voorover gebogen met jouw schouders en is je rug een beetje bol? Pas dan deze tip eens toe! Door je houding te veranderen ontstaat er een onmiddellijk verschil in hoe je je voelt en hoe je je gedraagt. Al duw je je schouders maar 2 mm verder naar achteren: doe het!
meer op jezelf vertrouwen
 • Geef anderen complimenten. Hierdoor zul je merken dat degene met wie je praat, blij wordt. Hierdoor ontstaat een positiever gesprek, wat als effect heeft dat jij meer jezelf durft te zijn. En daardoor bouw je meer zelfvertrouwen op.
 • Accepteer het dat je soms onzeker kunt zijn. Dat is helemaal niet erg. Als je merkt dat je onzeker bent, vraag dan advies aan iemand die je dierbaar is. Je zult zien dat de ander je niet uitlacht en serieus met je in gesprek gaat. En hé: dat is weer goed voor je zelfvertrouwen!
 • Lach wat meer. Door te lachen, kom je zelfbewuster en zelfverzekerder over. Anderen zullen je met meer respect behandelen wanneer je een glimlach of echte lach op je gezicht hebt.
 • Hou op met jezelf te vergelijken met anderen. Jij bent uniek zoals je bent, en dat is prima! Een ander bewandeld zijn eigen pad. En dat is prima: niemand is gelijk. En dus ook niet in wat we wel of niet kunnen. Als je dat onthoudt, kun je jezelf ook makkelijker accepteren.
 • Visualiseer jezelf in succesvolle situaties. Door dat te doen, zul je eerder succes ervaren. Dus wanneer jij jezelf als sterke, doelbewuste vrouw visualiseert in een lastig gesprek dat je moet gaan voeren, zul je merken dat je ook meer positief resultaat gaat behalen wat past bij jouw visualisatie.

Los je blokkades op: leef jouw toekomst moeiteloos en vol zelfvertrouwen

Vind jij het lastig om meer zelfvertrouwen te krijgen en vanuit jouw eigen kracht te leven? Intuïtieve coaching kan je helpen jouw blokkades te doorbreken, zodat jij geen last meer hebt van wat je nu tegen houdt.

Deze blokkades kunnen ook onbewust ontstaan: zonder dat je het zelf door hebt. Lastig! Gelukkig maakt dit bij intuïtieve coaching niet uit. Samen kijken we welke uitdagingen er ten grondslag liggen aan jouw gebrek aan zelfvertrouwen of aan de mogelijkheid meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Meer zelfvertrouwen met coaching

En daarna los ik deze blokkades voor je op. Zodat ook jij jouw leven met ease & flow kunt leven.

Plan je een kennismakingsgesprek met me in? Ik zie er naar uit jouw leven next level te tillen!

Bericht delen?