Ligt jouw focus op het positieve?

Je bekijkt nu Ligt jouw focus op het positieve?
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mindset
  • Leestijd:5 minuten gelezen

Ligt jouw focus op het positieve?

Wat je aandacht geeft, groeit. Een uitspraak die je vast al eerder gehoord hebt. Wil je graag iets leren en je besteed daar aandacht aan, dan zul je het ook leren. Besteed je aandacht aan het vinden van een nieuwe auto, zul je vast en zeker een mooi exemplaar vinden. Waar ligt jouw focus op in het dagelijks leven? Heb jij de focus op het positieve? Of focus je je eerder op wat er mis gaat, en op tekorten?

Sta eens stil bij waar jouw focus ligt

Zoals je een auto vindt wanneer je daar goed naar op zoek gaat, zo krijg je ook waar jouw focus ligt. Ook al is het onbewust het geval. Ben jij de hele dag bezig met tekorten, met dingen die niet lukken en met zaken die lastig zijn en gaan? Grote kans dat je veel obstakels ondervind, dat je hard moet trekken aan iets voor je het voor elkaar krijgt en dat het niet allemaal even makkelijk gaat.

Ben je de hele dag bezig met in jouw achterhoofd je droomdoelen, positieve gedachtes en blijdschap? Dan heb je grote kans dat weinig obstakels hebt, dingen soepel gaan en dat je door het leven vliegt zonder al te veel moeite.

Waar ligt jouw focus, bij het positieve of het negatieve? Ook onbewust groeit alles waar je aandacht aan geeft in het dagelijkse leven. Positief of negatief.

focus op het positieve

Positieve focus = makkelijker leven

De conclusie die je hieraan kunt verbinden is simpel: Sta positiever in het leven, en de magie vloeit naar alle mooie dingen waar je van droomt. Simpel! Toch kan dat in de praktijk tegenvallen, bijvoorbeeld doordat je beperkt wordt door overtuigingen die je hebt.

Beperkende overtuigingen je kunnen tegenhouden positieve focus te hebben

De benaming zegt het eigenlijk al: beperkende overtuigingen zijn overtuigingen die je tegen houden, iets moois of iets goeds te doen of te beleven. Het vervelende is dat deze beperkende overtuigingen diep geworteld kunnen zijn in wie je bent of wat je doet.

Ze kunnen onderdeel uitmaken van jouw normen en waarden, je kunt er mee opgevoed zijn of ze zelfs gewoon geërfd hebben van jouw voorouders. Onbewust kun je op vele manieren overtuigingen hebben, die er voor zorgen dat jouw focus niet altijd op het positieve liggen.

Hoe uit een beperkende overtuiging zich?

Een beperkende overtuiging kan zich zo uiten, dat jij gereserveerd bent om iets te doen. Dat je iets liever niet wilt of niet doet, omdat je niet weet wat de uitkomst is. Of, omdat je vind dat het niet hoort. Dat het op een andere manier beter aansluit bij wie jij bent.

Maar is het echt daadwerkelijk beter om iets niet te doen en in jouw comfort zone te blijven, of is dat gewoon jouw ego die je wil beschermen? Wordt je echt gelukkig als je jouw dromen niet naleeft en de stap durft te nemen?

Waarschijnlijk zorgt de overtuiging er voor, dat je in jouw comfortzone blijft. Dat je alles bij het oude laat. Maar juist de stap nemen om net even buiten jouw comfortzone te stappen en jezelf te ontwikkelen, kan er voor zorgen dat je nét even wat meer focus krijgt op het positieve.

Probeer dus altijd een stap te nemen die jou dichter bij jouw droom brengt. Hoe eng het ook kan zijn om buiten jouw comfortzone te stappen en iets te doen wat je nog nooit gedaan hebt, of wat eigenlijk (nog niet!) bij je past.

Leer om zelf beperkende overtuigingen te verwijderen en je aandacht te focussen op jouw positieve dromen

Het is niet lastig om jouw gedachtenpatroon om te buigen en er voor te zorgen dat je meer focus legt op het positieve: je moet alleen even weten hoe. En hoe je dat doet, leer je in de training “leef jouw droomleven met ease & flow”.

In deze training is er ruimschoots aandacht voor de volgende onderwerpen:

  • Wat beperkende overtuigingen zijn en hoe ontstaan ze?
  • Hoe je beperkende overtuigingen herkent
  • Drie oefeningen om beperkende overtuigingen te verwijderen
  • Hoe beperkende overtuigingen ook ons ook onbewust kunnen beïnvloeden
  • Hoe je zo makkelijk mogelijk vanuit een positieve vibe jouw focus kunt leggen op het leven van jouw droomleven
  • Hoe je zelf jouw energie snel en makkelijk kunt verhogen, wanneer alles even tegen zit en je niet zo blij bent

Ben jij er klaar voor jouw leven zelf vorm te geven op de manier die jij wilt, met focus op het positieve en zonder overtuigingen die je kunnen belemmeren of beperken in wat je doet? Check dan deze training en neem vandaag nog het heft in eigen handen!

Bericht delen?