Leer leven in overvloed

Je bekijkt nu Leer leven in overvloed
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Ontwikkeling
  • Leestijd:6 minuten gelezen

“Door in overvloed te leven, trek je overvloed aan”

Wij als mens zijn bescheiden wezens. We houden rekening met andere mensen, hoeven in principe niet veel te hebben en kunnen snel tevreden zijn. Toch knaagt er vaak iets. Omdat niet alles gaat zoals je het eigenlijk zou willen. Waarom is dat toch, dat je telkens weer in situaties kom die je eigenlijk niet wilt? Waarom lijken andere mensen wel alles te krijgen wat ze willen, waarom leven zij wel in overvloed?

Je zult het altijd zien. Is je geld al op, valt er een boete op de mat. Of een vergeten rekening. Of wordt je gevraagd een “vrijwillige” financiële bijdrage te leveren aan de sportclub of school van de kinderen. Dat kon er ook nog wel bij..

Het lijkt soms net of je het aantrekt, al die tekorten. Alsof het universum je tegenwerkt. En misschien is dat ook wel zo. Misschien heb je er zelf om gevraagd. Huh? Ja. Dat lees je goed..

Gedachten zijn energetische trillingen

Alles in deze wereld is energie. Dat is niet zweverig, dat is kwantumfysica. Alles bestaat uit energie. Wanneer je met een sterk verfijnbare microscoop inzoomt op bijvoorbeeld de tafel, zul je zien dat de tafel bestaat uit allemaal losse deeltjes die dicht bij elkaar trillen en uiteindelijk een formatie vormen, die de tafel is. Met het blote oog zie je die trillingen niet.

Met gedachten is het precies hetzelfde. Jouw gedachten hebben een bepaalde frequentie. Een energetische frequentie die trillingen uitzend. Alles wat jij denkt, wordt uitgezonden in jouw emoties, woorden en gedachten. En wat je uitzendt, komt ook naar je toe. Je trekt het aan.

Jouw huidige situatie is de som van al je gedachten, woorden en emoties in het verleden. Je hebt het vaak onbewust aangetrokken.

Leer overvloed aantrekken

Wanneer je al weinig geld hebt en er komt onverwachts een extra rekening op de mat vallen, zou het zomaar kunnen dat je dit zelf hebt aangetrokken. Je zat al in de modus dat er niet genoeg geld was. Dan zend je die trilling uit. Met als gevolg dat er nóg meer rekeningen op de mat vallen.

Om dat om te draaien, kun je jouw gedachten omdraaien. Door geen gedachten vanuit angst te denken (er is nooit genoeg geld) maar gedachten vanuit liefde te hebben (het komt altijd goed met het geld).

Wanneer je wilt dat dit werkt, moet je het echt geloven. Wanneer je het onbewust niet helemaal gelooft, zul je wellicht betere situaties aantrekken, maar zal de huidige situatie niet helemaal veranderen.

Leer leven in overvloed

Overvloed aantrekken kost tijd

Wanneer je net begint met het veranderen van je gedachten, zul je zien dat je niet meteen resultaat boekt. Je zult nog steeds die rekening op de mat krijgen en denken “zie je wel, weer een rekening, het werkt voor geen meter” en het opgeven.

Wanneer die rekening op de mat valt, wees dan dankbaar en denk “dank je wel voor de rekening, ik heb blijkbaar nog niet helemaal de overtuiging dat het altijd goed komt met geld. Ik heb hier nog wat werk aan de winkel”. En ga dan gewoon verder. Met jouw gedachten zo aanpassen, dat je uitstraalt dat het altijd goed komt met geld. Want dat zal het uiteindelijk ook.

Niemand kan een negatieve overtuiging binnen een dag omdraaien in een positieve overtuiging. Dit heeft tijd nodig. Het heeft aanpassing nodig. En natuurlijk zul je af en toe nog meer denken van hetgeen dat je niet wil hebben. Wees dan niet boos op jezelf, alle veranderingen hebben tijd nodig. Laat het los.

Wanneer je écht gelooft dat het goed komt, dat er genoeg geld is en dat je alle rekeningen kunt betalen, zal dat uiteindelijk jouw nieuwe waarheid worden. Daar is geen twijfel over mogelijk. Ook jij kunt leven in overvloed.

Wat kun jij veranderen om in overvloed te kunnen leven?

Het is niet makkelijk om van de één op andere dag in overvloed te kunnen leven. Dat kost tijd en discipline. Ga voor jezelf eens na, waar jij tegen aan loopt. Wat trek je telkens weer aan, wat je eigenlijk niet wilt?

Maak hiervan een lijstje. Dit lijstje kun je op volgorde van belangrijkheid zetten. Misschien wil je beginnen met geld, daarna gezondheid en als laatste relaties. Of geduld. Ga als eerste aan de slag met wat bovenaan jouw lijstje staat.

Schrijf voor jezelf op wat je dwars zit. Welke situaties wil je niet meer? Wat is jouw ideale situatie? Wanneer ben je tevreden en gelukkig? Welke gedachten heb je, die je zouden kunnen belemmeren jouw ideale situatie te bereiken, en hoe draai je deze gedachten om?

Maak van deze nieuwe, positieve gedachten jouw nieuwe instelling. Probeer er naar te leven en maak het jouw waarheid. Want uiteindelijk zal dit je helpen, overvloed aan te trekken waar jij het wilt. En onthoudt, niet alles zal makkelijk gaan. Je zult een terugval in gedachten hebben. Dat is niet erg. Het is niet erg om even te falen. Wees dankbaar dat je ziet dat je nog verder mag werken op dit punt en ga er mee aan de slag.

Kun je wel wat hulp gebruiken?

Het is niet altijd even makkelijk om positieve gedachten toe te laten in jouw leven. Zeker niet wanneer je al jaren gewend bent op een bepaalde manier te denken. Soms kun je er wel wat hulp bij gebruiken.

De coachingssessies die ik aanbied, zorgen ervoor dat je quantum leap sprongen kunt maken en jezelf echt op een postieve manier kunt transformeren. En daar is niet veel voor nodig, je hoeft er alleen maar voor open te staan.

Wil je meer weten over deze sessies en de invloed van je gedachten op jouw werkelijkheid?
Lees de volgende blogs eens:

Een intuïtief coach helpt je blokkades te verwijderen
Het bewuste en onbewuste brein

Bericht delen?