Je gedachten creëren jouw realiteit

Je bekijkt nu Je gedachten creëren jouw realiteit
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mindset
  • Leestijd:9 minuten gelezen

Laatst bijgewerkt: 19 augustus 2020

Je gedachten creëren jouw realiteit

De gedachten die je hebt, creëren jouw realiteit. Iedereen die bekend is met de wet van aantrekkingskracht of naar de Secret heeft gekeken, kan zich hierin vinden. Gedachten vormen de basis van jouw handelen. Ze staan aan de basis van hoe je je voelt, maar ook aan de basis van de acties die jij onderneemt.

Opeens zie je ze overal..

Stel je eens voor dat je een nieuwe auto wilt kopen, en jouw keuze is gevallen op een Toyota Yaris. Een mooi, klein degelijk stadsautootje die niet teveel brandstof gebruikt. Opeens zie je overal om je heen dit model auto rijden, terwijl het daarvoor amper een Yaris zag rijden.

Doordat je jouw zinnen gezet hebt op deze nieuwe auto, zie je deze nieuwe auto opeens overal omdat je je er meer bewust van bent. Je let er meer op. Jouw referentiekader zorgt ervoor dat je er onbewust meer op gaat letten, wanneer je eenmaal het besluit genomen hebt deze auto te kopen.

Zo werkt het ook met alle andere dingen die we willen bereiken. De wens en de drive die we hebben om ons doel te behalen, zorgt ervoor dat je je constant wil identificeren met anderen om je heen, zodat je kunt zien dat je een goede keus gemaakt hebt en dat jouw wens werkelijkheid kan worden. Dat het niet onbereikbaar is. Dit is een natuurlijk proces waar je je waarschijnlijk niet bewust van bent.

Je hebt 30.000 – 40.000 gedachten per dag

Als je je realiseert dat je elke dag tussen de 30.000 en 40.000 gedachten hebt, zul je beseffen dat je ontzettend veel vanuit jouw hoofd leeft. Per minuut zijn dit ongeveer 30 – 40 gedachten. Dat is bijna elke 2 seconden een gedachte! De gedachten overspoelen elkaar constant.

Onderzoek uit 2005, gepubliceerd in de National Science Foundation, heeft uitgewezen dat ongeveer 80% van deze gedachten negatief is. 95% van de gedachten die je hebt komt zelfs elke dag terug.

Jouw brein pikt hier de gedachten en gevoelens uit die aansluiten bij het gevoel dat overheerst of wat je wilt bereiken. Probeer meer vanuit jouw gevoel te leven. Meer vanuit jouw hart. Jouw hart wijst je de weg.

jouw gedachten creëren jouw realiteit

Jouw onbewuste brein wil constant bevestigd worden

Jouw onbewuste brein zorgt is constant op zoek naar bevestiging. Het wil verbindingen leggen tussen nieuwe dingen die je wilt bereiken en oude herinneringen die opgeslagen liggen in jouw brein. Dit is veilig en houdt je in je comfortzone. Het zorgt er voor dat jouw comfortzone zelfs elke keer iets groter wordt, omdat je iets wilt gaan doen of kopen wat je nog niet eerder gedaan hebt. Op deze manier wordt de stap makkelijker te nemen en ben je minder bang voor het nieuwe.

Het werkt helaas ook zo, met dingen die minder positief zijn of een onzekere invloed kunnen hebben. Wanneer jij denkt dat je nooit iets zult bereiken, zie je in allerlei dingen om jou heen redenen waarom het zo is. Hierdoor zul je bevestiging vinden voor het feit dat je iets niet kunt bereiken. Terwijl dit helemaal niet de waarheid hoeft te zijn.

Wanneer je telkens gedachten hebt als “het lukt me nooit om dit te bereiken”, of “ik kan dit niet”, “ik ben er niet goed genoeg voor, ik moet eerst nog veel zelfstudie doen voor ik mijn doel kan bereiken” zul je zien dat dat uiteindelijk ook jouw werkelijkheid wordt. Dat je nooit jouw doel zult bereiken en jouw droom kunt realiseren. Je trekt situaties aan die jouw gedachten hierin ondersteunen.

Positieve gedachten zorgen voor een positief effect

Wanneer je je bewust bent van het feit dat jouw situatie onbewust gevormd wordt naar de gedachten die je hier over hebt, kun je verandering gaan aanbrengen. Door bewust bezig te zijn met het uitspreken van positieve gedachten en deze te geloven, zul je zien dat je jouw doelen met veel meer gemak bereikt. Je zult dan overal om je heen situaties zien die je hierin bevestigen. Net als met de Yaris die je opeens overal ziet rijden.

Stel je hebt als doel dat je graag wat zelfverzekerder wilt worden.

Wanneer je denkt “ik ben niet goed genoeg om zelfverzekerder over te komen” zul je daar constant bevestigingen in vinden. Je partner zal je aangeven dat het avondeten niet lekker was. Jouw collega zal je op fouten in jouw laatste mail wijzen en anderen kunnen je wijzen op de bandenspanning van jouw auto. Kun je die niet eens op peil brengen?

Als je denkt “ik ben er goed in, ik weet precies hoe het moet” zul je andere situaties aantrekken. Jouw partner zal zeggen dat het eten heerlijk was, jouw collega geeft je aan hoe mooi je die laatste mail verwoord hebt en anderen wijzen je op hoe goed je auto er nog uit ziet.

Zie het als de frequentie van een radio. Om de zender te ontvangen die je wilt luisteren, moet je op de juiste frequentie afstemmen. Wanneer je Q Music wilt luisteren, zal dat nooit lukken als je afstemt op de frequentie van Radio 538.

Buig jouw gedachten om naar positieve gedachten

Als er een gedachte bij je opkomt die niet positief is of die het doel dat je wilt bereiken niet dient, probeer deze gedachten dan om te buigen. Maak er iets positiefs van en geloof deze nieuwe gedachte, eerder dan de beperkende overtuiging die je daarvoor nog had. Je weet diep van binnen wel dat je het kunt en dat je het waard bent. Handel hier ook naar!

Op deze manier kun je alles aantrekken wat je wilt. Want jouw gedachten creëren jouw realiteit. Door jouw gedachten bewust te analyseren en om te buigen kun je meer vanuit overvloed leven en meer plezier en geluk aantrekken. Je zult zien dat het leven een stuk soepeler gaat.

Ook rust nemen kan je hierin helpen. Het helpt je doordat je even de tijd neemt om stil te staan bij het nu, bij waar je naar toe wilt en wat je nog mag doen om jouw dromen te leven.

intuïtief coach transformatie

Onbewust handelen

Doordat jouw brein graag verbindingen tussen situaties legt, zul je merken dat je veel dingen doet vanuit jouw oude gewoontes. Dat je vanuit jouw referentiekader de wereld ziet. Jouw eigen roze bril, als je het zo wilt noemen. In jouw onbewuste brein liggen ook veel herinneringen opgeslagen die je niet meer dienen. Dingen die in het verleden geleerd zijn, en waar je een beperkende overtuiging aan hebt verbonden.

Een verbinding zoals “pas op met dat hete glas, dat kan pijn doen” is natuurlijk een nuttige verbinding. Het helpt je om veilig te blijven. Er zijn vast tal van situaties in jouw leven geweest die hebben bijgedragen aan het besef dat je op moet passen met hete dingen.

Toch heb je ook verbindingen gelegd die minder goed voor je zijn. Die je overtuigen dat je nooit miljonair zult worden, dat je niet goed kunt schilderen, dat je altijd rekening moet houden met anderen of dat je niet goed genoeg bent om als sterrenkok in een restaurant te werken. Ook deze onbewuste patronen hebben invloed op hoe je denkt en doet.

Transformatie door intuïtief coachen

Het kan erg lastig zijn om deze verbindingen te verbreken. Positief denken is een eerste stap in het bereiken van jouw doelen. Om verandering te weeg te brengen in de patronen die je al jaren lang gevoed hebt met nieuwe situaties die dit beeld bevestigen.

Een sessie met een intuïtief coach kan helpen deze verbindingen te verbreken, je helpen de waarheid in te zien en ervoor te zorgen dat je hier ook naar gaat handelen. Zodat je met veel meer gemak wel het zelfvertrouwen hebt om jouw doelen te bereiken.

Het fijne van deze transformerende manier van coaching is dat je er zelf weinig voor hoeft te doen. Je hoeft niet urenlang in een sofa te liggen en oude pijnen op te rakelen, om ze bewust om te buigen naar een situatie die je wel dient. Een intuïtief coach kan je helpen zonder dat je uren lang praat. Hierdoor krijg jij met één gesprek zoveel nieuwe inzichten dat je grote sprongen vooruit maakt.

Op deze pagina kun je een sessie inboeken om jouw grootste blokkades boven water te krijgen en deze te transformeren naar positieve gedachten die je dienen in het doel dat je wilt bereiken. Want ook jij kunt alles bereiken wat je wilt. Soms heb je hiervoor alleen even een klein zetje in de juiste richting voor nodig.

Verder lezen?
Het bewuste en onbewuste brein
Een intuïtief coach helpt je blokkades te verwijderen

Bericht delen?