Je anders voelen: hoe ga je daar mee om?

Je bekijkt nu Je anders voelen: hoe ga je daar mee om?
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Ontwikkeling
  • Leestijd:6 minuten gelezen

Accepteren dat je je anders voelt

Je anders voelen, anders zijn.. Veel van ons hebben het idee dat we niet helemaal “normaal” zijn. Dat we niet doorsnee genoeg zijn en dat we teveel afwijken van de standaard. Maar is dat wel zo? Wat is doorsnee of gemiddeld eigenlijk? En is het leuk om een gemiddeld persoon te zijn?

Waarschijnlijk sta jij veel meer in je kracht wanneer je accepteert dat je je anders voelt, in plaats van dat je jezelf wilt veranderen in Mevrouw Doorsnee!

Is er wat mis met mij?

Het komt vaak voor dat mensen die iets gevoeliger zijn dan gemiddeld, zich een groot deel van hun leven afvragen wat er mis is me ze. Je voelt je anders dan 80% van de rest van de mensen. Voor je gevoel denk je dieper na over de zin van het leven, wat ons doel op aarde is en voel je je meer betrokken bij mens & milieu dan de meeste mensen om je heen.

Maar betekent dat ook dat er wat mis met je is? Wanneer je je anders voelt, ga je je vaak (onbewust) aanpassen zodat je meer naar de “standaard” neigt.

Je anders voelen leer het accepteren

Zodat je ook “gewoon” bent, wat dat ook moge zijn. Zo ben je constant bezig met je aanpassen. Met jezelf in een keurslijf plaatsen, waarvan je denkt dat het gewoon is.

Je doet jezelf tekort door je constant aan te passen

Door je constant aan te passen aan wat je denkt dat de ander normaal vindt, doe je jezelf tekort. Jouw unieke punten, jouw enthousiasme, jouw betrokkenheid met mens & milieu of jouw diepe inlevingsvermogen zorgen er júist voor dat je fantastisch bent. Dat maakt je uniek, het is waarom mensen graag met je omgaan. Het is niet goed om dat te verbergen, het maakt jou, JIJ.

Het kost ontzettend veel energie om je telkens aan te passen aan wat je denkt dat normaal is. Het is goed om stil te staan bij alle dingen die níet “normaal” zijn, en deze te omarmen. Om ze te accepteren zoals ze zijn, en de mening van anderen hierover links te laten liggen.

JIJ mag er zijn!

Doordat je je anders voelt, kun je je nog wel eens verstoppen. Je kunt jouw mening verzwijgen, stil in een hoekje zitten of liever gewoon thuis blijven zodat je niemand voor het hoofd stoot of geen rare blikken toegeworpen krijgt.

Toch is dit jouw eigen interpretatie van hoe anderen je zien. Wat zou er gebeuren als je dit los laat? Als je meer zelfvertrouwen krijgt en je meer jezelf durft te zijn? Wanneer je accepteert dat je ‘anders’ bent, wat dat ook zijn mag?

Want jij mag er zijn. Jij bent uniek zoals je bent. En dat maakt jou, JIJ.

Laten we eens kijken, hoe je ‘je anders voelen’ kunt omdraaien naar iets positiefs. Naar iets waar je trots op mag zijn, wat je onderscheid van anderen. Laten we vanaf vandaag accepteren dat je anders bent dan een ander. Want dat is helemaal prima. Sterker nog, iedereen accepteert je al zoals je bent.

Welke unieke eigenschappen maken jou bijzonder?

Ga eens zitten en denk eens na over welke eigenschappen jou bijzonder maken. Hoe komt het dat je je anders voelt dan anderen? Waarom ben je onzeker over deze (karakter)eigenschappen? Is er in het verleden iets gebeurd dat hier voor gezorgd heeft, of voel je je ongemakkelijk wanneer je je uitspreekt in bepaalde situaties?

Grote kans dat er in het verleden onbegrip was, wanneer jij jouw mening uitte of je helemaal jezelf was. Dat kan doorslag hebben op hoe jij je voelt. Als dit maar vaak genoeg gebeurt, zorgt het ervoor dat jij je anders voelt dan anderen. Dat je niet Mevrouw Doorsnee bent.

Maar het is tijd om vooruit te kijken. Tijd om deze bijzondere eigenschappen, ook zo te accepteren. En hierbij kun je hulp vragen van vrienden & familie!

Ga eens samen zitten en vraag degene waar je mee praat, welke (karakter)eigenschappen jou zo bijzonder maken. Waarom ze je graag zien, waarom je prettig gezelschap bent. Grote kans dat hieruit dezelfde dingen naar voren komen, die jij eerder hebt opgeschreven. De dingen waardoor jij je anders voelt dan de rest.

Niets om je voor te schamen dus, niets om je op aan te passen! Blijf liever jezelf en omarm deze punten.

Doe dit ook eens andersom!

Voor je naar je vrienden gaat, kun je ook eens een lijstje maken wat hem of haar zo bijzonder en uniek maakt. Wedden dat dit ook geen doorsnee dingen zijn?

Accepteren dat je je anders voelt

Lukt het na de gesprekken met jouw geliefden nog niet om jezelf te accepteren zoals je bent? Een coachingssessie kan uitkomst bieden! In een coachingssessie gaan we aan de slag met de reden waarom jij je anders voelt. Waar komt dit vandaan, is het terecht dat jij je zo voelt? Of dit nu komt door pestgedrag in het verleden of onzekerheid, het is het niet waard om niet in je kracht te staan en om je te verstoppen voor jouw unieke JIJ.

Samen gaan we op mijn uniek manier van intuïtieve coaching aan de slag met jouw zelfvertrouwen en jouw gevoelens. Ik sta voor je klaar, pak je deze kans?

Plan hier een gratis afspraak of een traject in!

Bericht delen?