Is jouw glas halfvol of halfleeg?

Je bekijkt nu Is jouw glas halfvol of halfleeg?
 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Ontwikkeling
 • Leestijd:8 minuten gelezen

Is jouw glas halfvol of halfleeg?

Halfvol of halfleeg. Je glas kan beide kanten op: de manier waarop jij naar de wereld en wat er om je heen gebeurt, bepaald hoe jij het glas ziet. Is die halfvol, of halfleeg? En welke consequenties heeft dat voor hoe jij reageert op dingen?

Een halfleeg glas

De meeste mensen zijn geneigd om het glas als halfleeg te zien, en dat is helemaal niet zo raar. In een wereld waar we gewezen worden op tekorten en schaarste is het normaal dat je dat overneemt.

Waarom focussen we ons eigenlijk op tekort? Gewoon omdat het voor bedrijven lekkere marketing is om te roepen dat er “slechts” 500 kaarten beschikbaar zijn of dat die ene musical telkens nog maar een maandje doordraait, dus dat je er nu echt snel bij moet zijn – tot je vijf jaar later nog steeds naar Soldaat van Oranje kunt gaan.

Als je naar het journaal kijkt, is het ook niet altijd “happy happy joy joy”. Eigenlijk bijna nooit, helaas. Het wordt voor ons bepaald dat we ons focussen op wat niet goed gaat, op dingen die niet fijn zijn.

En dus is het ook niet raar dat je focus op een halfleeg glas is.

pessimistische of optimistische instelling leven

Hoe ziet dat er dan uit?

 • Nee he, m’n telefoonbatterij is bijna leeg. Nog maar een paar procent: wat als iemand me dringend nodig heeft? Waarom gebeurt dit mij nou weer?
 • Jeetje, ik heb nét vakantie in die ENE week deze zomer dat het alleen maar regent. Bah!
 • Die buurvrouw kan ook nooit eens normaal doen. Dat gezang de hele tijd onder de douche, zo vals als een kraai. Om gek van te worden!
 • Heb je die buurman weer. Kan ie nou zelf geen gereedschap kopen? Hij loopt altijd maar bij mij te bedelen of ie dingen mag lenen. Pfft.

Als je het glas als halfleeg ziet, zie je dingen van de pessimistische kant. Vanuit tekort, gemis, dingen die fout gaan. Die instelling zorgt er voor dat je vaak sceptisch bent en geen vertrouwen hebt in een goede afloopt. Eerst zien, dan geloven! Je kruipt in een slachtofferrol.

Een halfvol glas

Als je weet dat je eigenlijk onbewust gestuurd wordt in jouw focus, door alle negativiteit om je heen, is het lastig om constant je glas als halfvol te zien. En dat is ook helemaal niet erg, niemand is altijd blij en ziet overal het prettige van in.

Hoe ziet dat er dan uit?

 • Oh nee, m’n telefoonbatterij is bijna leeg! Gelukkig kan ik ‘m over vijf minuten weer opladen en red ik het nog net tot ik thuis ben.
 • Heerlijk een weekje weg, wat maakt het uit dat het regent. Daar kun je je op kleden. We gaan er wat moois van maken!
 • Wat fijn dat de buurvrouw zo lekker zichzelf kan zijn onder de douche. Misschien kan ik haar eens een zangles cadeau doen voor haar verjaardag, daar worden we beiden blij van!
 • De buurman is wel aan het klussen zeg, de laatste tijd. Misschien kan ie voor al dat geleen van m’n gereedschap ook eens wat bij mij thuis doen. Lijkt me een prima deal!

Wanneer je er voor kiest om je leven vanuit de benadering van een halfvol glas te leven, ben je optimistisch gestemd. Je kiest er voor niet tegen de wind in te fietsen, maar met de wind mee te fietsen en het te nemen zoals je komt. Dingen die tegen zitten zie je niet als iets wat je dag verpest, maar juist als iets wat een uitdaging biedt.

Welke invloed heeft een halfvol glas of een halfleeg glas op je humeur?

Een halfleeg glas kan er voor zorgen dat je pessimistisch bent, negatief gestemd en dat je na verloop van tijd in een neerwaarts spiraal terecht komt.

Een halfvol glas kan er voor zorgen dat je alles van de positieve kant ziet en dat je blij en optimistisch gestemd aan alles begint.

Wat is de beste denkwijze?

Altijd een halfleeg glas is best vermoeiend. Wanneer zie je dan nog het positieve in? Altijd vanuit een halfvol glas denken is niet te doen. Je geeft dan wellicht vertrouwen aan mensen in situaties die dat niet waard zijn, waar enige scepsis op z’n plek is.

En dat is uiteindelijk wat we willen, nietwaar? Een positieve vibe, met niet al te veel problemen, en even lekker mopperen als dat zo uit komt.

Een van de twee als beste aanduiden is niet te doen. Een goede mix is het beste wat je kunt hebben, met een neiging richting een iets voller halfvol glas 😉 Die positiviteit zorgt er namelijk voor dat je veel weerbaarder bent en soepeler met vervelende situaties kunt omgaan.

glas halfvol of halfleeg

Wil jij meer invloed hebben op jouw denken en zo jouw leven positief beïnvloeden?

Dan is dit echt wat voor jou: in de training “Manifesteer je droomleven met ease & flow” krijg je alle handvaten aangereikt die je nodig hebt om jouw mooiste leven te manifesteren!

 • Alle tools die je nodig hebt om jouw droomleven nu eens écht op jouw voorwaarden te ontwikkelen
 • Vier mini mastery’s boordevol informatie om jouw leven naar de next level te tillen
 • De mogelijkheid om de masterclass via zowel video als geschreven woord te volgen
 • Twee jaar toegang tot de online masterclass

In deze training leer je alles over het leven van jouw droomleven:

Je leert hoe je vanuit jouw passie kunt leven, stelt de basis op voor jouw leven op dit moment en kijkt naar waar je naar toe wilt. Onderweg krijg je tips & tricks om jouw droomleven te manifesteren, leer je welke dingen verband houden met een positieve ontwikkeling van jouw droomleven zonder blokkades én leer je hoe je deze blokkades overwint.

Ook krijg je meer inzicht in hoe emoties en frequenties werken en hoe dit invloed heeft op wat jij wilt bereiken. Je leert wat jou energie geeft, hoe je jouw vibratie kunt verhogen en leert wat de invloed van dankbaarheid is.

Je krijgt daarnaast inzicht in jouw droomdoelen en leert hoe je deze doelen makkelijk kunt bereiken. Ook krijg je nog een paar prachtige BONUSSEN die je écht verder op weg gaan helpen! Welke dat zijn? Dat blijft nog even geheim 😉

Bericht delen?