Is het erg om niets te willen?

Je bekijkt nu Is het erg om niets te willen?
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mindset
  • Leestijd:4 minuten gelezen

Is het erg om niets te willen?

Lui plof ik op de bank. Nergens zin in, alleen even rust. Netflix, wat lekkers te drinken en verder niets om me heen. Ik wil even helemaal niets. Wanneer het tijd is om avondeten te eten, vraag ik m’n vriend of hij zin heeft om McD te halen. Die vind het prima. Samen eten we onze happy meal op en daarna gaan we verder met helemaal niets doen.

Even helemaal niets willen

Is het erg om even niets te willen? Ik mijn beleving niet. Gewoon even lekker de boel de boel laten en niets hoeven. Niets moeten. Geen verplichtingen. Momenten als deze heb je nodig om in drukke tijden wél te geven wat nodig is, om door te gaan en je te blijven inzetten. Soms niets doen is prima.

niets willen

Toch merkte ik dat mijn “niets willen” bui wel lang duurde, na drie dagen had ik nog steeds nergens zin in. Ik deed m’n werk, haalde m’n kind op van het kinderdagverblijf, gaf haar een maaltijd, deed wat huishoudelijke klusjes als het nodig was en plofte daarna weer op de bank. Of in bed, als het rond negen uur was..

Wanneer trek je aan de bel?

Toen kwam het besef: als ik hiermee door blijf gaan, dan kom ik in een neerwaarts spiraal terecht en wordt dit mijn nieuwe standaard. Wil ik dat? Want gewoontes zijn makkelijker aan te leren dan af te leren.

Wil ik straks denken “joh, wat heb ik veel leuke series gezien op Netflix” (die ik trouwens vaak op de automatische piloot kijk) of wil ik straks denken “wat heb ik lekker met die kleine gespeeld en echt iets van m’n leven gemaakt?”

Dat besef kwam binnen..

Dat besef kwam binnen. Is het erg om niets te willen? Nee. Maar niet te lang. Want je hebt maar één leven, één keer om er iets moois van te maken. Elke dag opnieuw, dat wel. Maar daar moet je wel wat voor doen. Inzet tonen. Je dromen naleven. Want zitten en gewoon maar een beetje kijken? Dat kun je altijd nog doen.

wanneer niets willen probleem

Is het makkelijk om jezelf ertoe te zetten weer iets te doen? Nee, zeker niet. Maar je merkt dat wanneer je buiten een wandeling maakt, dat je al blijer wordt. Dat wanneer je naar een vriend of vriendin gaat, je de connectie fijn vindt. En die kleine dingen geven je weer energie om door te gaan.

Wil jij samen een plan maken om weer door te gaan?

Dat kan! In slechts vijf sessies kunnen we kijken naar waar het door komt, dat je even geen fut of energie meer hebt. Hoe we dat weg kunnen halen en jij weer je energieke zelf kunt zijn.

Ook kijken we naar waar je blij van wordt en maken we een basis blueprint van jouw normen en waarden, waar je op terug kunt vallen als je voor je gevoel nét even te lang nergens meer zin in hebt.

Boek hier een kennismakingsgesprek in om jouw plan op te stellen!

Bericht delen?