Train jouw intuïtie met deze tips!

Je bekijkt nu Train jouw intuïtie met deze tips!
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mindset
  • Leestijd:7 minuten gelezen

Train jouw intuïtie met deze tips!

Je leest of hoort vaak dat je meer vanuit jouw gevoel moet doen. Dat je naar je intuïtie moet luisteren. Of je hoort dat je niet zo rationeel moet doen.. Allemaal goed, maar hoe doe je dat dan, meer naar jouw intuïtie luisteren? In dit artikel vind je tips hoe jij jouw intuïtie kunt trainen.

Het verschil tussen intuïtie en gevoel

We hebben allemaal gevoelens. Die komen voort uit gedachten die je hebt, dingen die je (onbewust) ervaart en jouw kijk op de wereld: kortgezegd, jouw referentiekader. Hoe je je voelt is een optelsom van alles wat er om je heen gebeurt en hoe dit aansluit op jouw belevingswereld. Het is een reactie op wat er om je heen gebeurt, een soort van “afweermechanisme”.  Actie, reactie.

Intuïtie kun je omschrijven als een soort van onderbuikgevoel. Je weet dat je iets wilt, dat je iets moet doen.. Maar waarom? Daar is geen logische verklaring voor. Je weet gewoon dat het moet, dat het je verder helpt. En dus doe je het. Je vertrouwt op jouw intuïtie, het is alsof jouw hart-brein je influistert wat je het beste kunt doen. Intuïtie is een vorm van direct weten, zonder onderbuikgevoel. Een ingeving zonder dat er veel gedachten bij komen kijken.

Kun je jouw intuïtie trainen?

Het komt veel voor dat we vanuit ons hoofd denken. Dat we bij het maken van een beslissing, alle voors en tegens tegen elkaar afwegen en een weloverwogen besluit maken wat we willen.

Toch is het soms wel fijn om gewoon op jouw onderbuikgevoel af te gaan. Om even naar binnen te kijken wat je echt wilt, in plaats van dat je alle beslissingen rationeel neemt. En gelukkig kun je jouw intuïtie trainen!

Tips trainen intuitie

Hoe train je jouw intuïtie?

Je kunt jouw intuïtie op diverse manieren trainen. De tips hieronder werken allemaal, maar niet na één keer. Neem er de tijd voor, geef jezelf de tijd om te wennen aan deze veranderende manier om beslissingen te nemen.

Vier kleine succesjes wanneer je op jouw intuïtie bent afgegaan en je daar iets positiefs uit haalt. Je gedachten creëren jouw realiteit, dus ook de positieve gedachten die je hebt wanneer jouw intuïtie het bij het rechte eind had!

Intuïtie tip 1: Vertrouw jezelf

Dit klinkt als een rare tip om jouw intuïtie mee te trainen. Toch is niets minder waar. Stel dat je een ingeving krijgt: dan krijg je deze vaak als een lief, zacht stemmetje door. Een eerste gedachte, die daarna vaak opgevolgd wordt met een tweede, hardere stem die zegt “ja maar dat gaat toch niet lukken, want….”. Dat eerste stemmetje: daar mag je naar luisteren. Die mag je het werk laten doen.

Laat jouw ratio eens links liggen en bewijs dat je intuïtie het juist heeft! Durf de sprong te maken naar het onbekende.

Intuïtie tip 2: Stel een vraag aan je onderbewuste

Door aan je onderbewuste, jouw intuïtie een vraag te stellen en daarna iets te doen wat ontspannend is, geef je jouw onderbewuste de kans een op maat gemaakte oplossing te presenteren. Kijk eens welke gedachten er in je op komen wanneer je bezig bent met relaxen, en hoe je je hier bij voelt. Is dit iets waar je iets mee kunt?

Intuïtie tip 3: Schrijft de ingevingen die je krijgt, op

Wanneer je jouw intuïtie aan het trainen bent, kan het zijn dat je zomaar gedachten en gevoelens hebt, die in je op komen zonder dat je weet waar ze vandaan komen. Schrijf ze eens op! Zo kun je op een later moment reflecteren wat ze voor jouw betekenden.

Intuïtie tip 4: Neem een time-out voor je een beslissing neemt

Wanneer je al bijna rond hebt wat je wilt, is het goed om even een time out te nemen. Stel je vraag aan je onderbewuste en laat je intuïtie het werk doen. Slaap er wellicht nog even een nachtje over.

Op deze manier geef je jouw intuïtie ruimte om andere ideeën op te laten borrelen. En als je dan uit het niets een ingeving krijgt.. Weet dat het jouw intuïtie is die je op de meest makkelijke en meest snelle manier, wil helpen jouw beslissing uit te laten komen.

Intuïtie tip 5: Raak gewend aan stilte

Door jouw gedachten op de vrije loop te laten, kun je jouw intuïtie trainen. Doe dit bij voorkeur in een stille of rustige omgeving, of een omgeving waar je je rustig door voelt. Dat kan bijvoorbeeld een plek in de natuur zijn. Mocht je liever binnen blijven, is mediteren ook een goede manier om dichter bij jezelf te komen.

Door echt te verbinden met wat je denkt en hoe je je daarbij voelt, train je jouw intuïtie om sterker te worden.

Oefen met deze vijf tips om jouw intuïtie te trainen

Als je met deze vijf tips oefent om jouw intuïtie te versterken, weet ik zeker dat je resultaat zult hebben. Wellicht dat je onderweg wat blokkades tegen komt, deze zijn makkelijk weg te nemen. Blokkades kunnen zich uiten in gedachtes als “ik kan dit niet”, “dit hele intuïtiegedoe werkt niet voor mij” of “ik moet maar weer even normaal gaan doen”.

Door deze blokkades moet je even heen. Zodra je helemaal vertrouwd bent met het luisteren naar jouw intuïtie, zul je merken dat het steeds makkelijker gaat en dat jouw leven zich steeds positiever ontwikkeld.

Hulp bij het trainen van jouw intuïtie

Wil je eens samen kijken naar hoe je jouw intuïtie nog verder kunt ontwikkelen? Dat kan prima met een individuele coachingssessie! In deze sessie kunnen we kijken naar wat jou blokkeert om meer vanuit je intuïtie te leven en krijg je tips & tricks die helemaal op jou afgestemd zijn. Zo kun je in de toekomst jouw dromen nog makkelijker manifesteren, en met nog minder moeite.

Vind je het een beetje spannend? Geen probleem, plan dan een gratis coachingssessie in zodat we eerst even kennis kunnen maken. Zo weet je wie ik ben en of we een klik hebben samen. Een gratis sessie inplannen kan via deze pagina.

 

Bericht delen?