Intuïtie: luister naar het stemmetje van jouw hart

Je bekijkt nu Intuïtie: luister naar het stemmetje van jouw hart
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Ontwikkeling
  • Leestijd:9 minuten gelezen

Intuïtie: luister naar het stemmetje van jouw hart

Intuïtie, gevoel, weten dat je iets moet doen, zonder dat je ook echt weet waarom. Jouw intuïtie is dat zachte, bijna onhoorbare stemmetje. Het engeltje op jouw schouder, dat je bijna niet hoort omdat het duiveltje zo hard schreeuwt. Het is je gevoel tegenover je ratio.

Heb je wel eens gehad dat je op weg naar huis een andere route nam dan normaal, omdat je een ingeving kreeg dat dat wel weer eens leuk zou zijn? En dat je dan achteraf hoorde dat je normale route afgesloten was door een ongeluk?

Of dat je ’s morgens dacht “laat ik m’n paraplu maar meenemen” terwijl er geen regen in de weersverwachting stond, maar het aan het eind van de dag toch hard regende en je blij was dat je jouw paraplu mee genomen had?

Dat is intuïtie. Dat zachte, lieve stemmetje dat je op ideeën brengt, zonder dat je precies weet waarom.

Wat lees je in dit artikel?

De mens is een drie-eenheid

Als mens bestaan we natuurlijk uit ons stoffelijke, fysieke lichaam. Daarnaast hebben we een ego (mentale gedachten) en onze hogere zelf, spirit of ziel (intuïtie).

Veelal wordt door de mens het onderscheid niet gemaakt tussen deze verschillende eenheden in ons lichaam. We denken dat we onze gedachten zijn en dat het daarmee klaar is. Maar niets is minder waar. Jij bent jouw gedachten niet, je hébt gedachten. En wat je met deze gedachten doet is helemaal aan jezelf. Je hoeft er niet naar te luisteren.

Neem de paraplu uit bovenstaande voorbeeld. Waarschijnlijk had je eerst een gevoel om deze mee te nemen, en direct daarna had je de gedachte “waarom eigenlijk, het blijft toch droog vandaag?”. Het gevoel dat je had is jouw intuïtie, de gedachte die daarop volgde jouw ego.

Het verschil tussen ego en intuïtie

Ego is Latijns voor “ik”. Ego brengt je gedachten die gebaseerd zijn op gevoelens en ervaringen uit het verleden. Het reageert op wat je al kent en weet. Het is jouw reptielenbrein, het wil je veilig en beschermd houden. Het wil je in jouw comfortzone houden. Jouw ego zorgt ervoor dat je op het niveau blijft waarop je nu bent, dat je je niet verder ontwikkelt.

Intuïtie of hogere zelf is groter dan dat. Het ontstijgt ons.

intuitief life coach wat doet een

Het is verbonden met de collectieve energie. De wet van actie en de wet van dualiteit. Jouw intuïtie zal je altijd willen laten groeien. Je nieuwe stappen willen laten nemen, zodat je nóg gelukkiger wordt dan je al bent, zodat je jouw droomleven kunt leven. Doordat jouw intuïtie verbonden is met de collectieve energie, met de bron, zal het je alleen in de richting wijzen die goed is voor jezelf, maar ook goed voor de wereld om je heen. Jouw intuïtie heeft het beste met je voor.

The butterfly effect

Hoe dat zit met de collectieve energie kun je het beste uitleggen aan de hand van het vlinder effect, “the butterfly effect”. Misschien ken je de vergelijking wel: wanneer een vlinder haar met haar vleugels wappert in Brazilië, kan dat voor een tornado zorgen in Amerika. Het is actie, reactie. Van het een komt het ander: een kettingverbinding tussen reacties.

Zie het als de rimpels op een vlak meertje, die steeds groter worden wanneer je er een steentje in gegooid hebt.

Of nuchterder gezegd: wanneer jij een pak yoghurt koopt in de winkel, reageert de winkel hierop met het bestellen van nieuwe yoghurt bij het distributiecentrum. Hier wordt het product verzameld en weer naar de winkel gebracht. Maar het wordt ook weer opnieuw besteld vanuit de winkel bij de leverancier, en die bestelt het uiteindelijk ook weer opnieuw bij de producent. Het kopen van het pak yoghurt heeft een kettingreactie veroorzaakt in de rest van de keten.

Terug naar intuïtie..

Wanneer je dingen doet vanuit intuïtie, zorg je voor een positieve reactie om je heen. En ook in jouw eigen wereld. Het zal er voor zorgen dat jouw leven zich positief ontwikkelt, dat er alleen maar mooie dingen op jouw pad komen wanneer je jouw intuïtie volgt.

Toch is het lastig om “zomaar opeens” jouw intuïtie te volgen. We zijn gewend om vanuit ons ratio, ons brein te denken. Niet om ons hart-brein te volgen. Het engeltje op onze schouder horen we daarom bijna niet meer.

"It’s the action, not the fruit of the action, that’s important. You have to do the right thing. It may not be in your power, may not be in your time, that there’ll be any fruit. But that doesn’t mean you stop doing the right thing. You may never know what results come from your action. But if you do nothing, there will be no result."
Intuïtie volgen
Mahatma Ghandi

Weerstand voelen bij het volgen van je intuïtie

Wanneer je in alignement bent met jouw intuïtie, zul je mooie stappen kunnen maken. Helaas komt ego ook vaak om de hoek kijken. Ego heeft het liefst dat alles gelijk blijft en dat je geen ontwikkeling doormaakt. Vanuit ego perspectief gezien moet je veilig blijven, en dat kan het beste als er niets veranderd.

Om die reden voel je soms weerstand wanneer je jouw intuïtie volgt. Het is de tweede gedachte die volgt op een goed idee. Door deze weerstand verwerp je vaak automatisch het goede idee dat je hebt. Het is de kunst deze weerstand om te zetten in iets positiefs. Onthoudt dat gedachten jouw realiteit creëren. Dus ook de positieve! De trilling die hoort bij de positieve gedachten die je hebt, zal er voor zorgen dat je soortgelijke situaties aantrekt. Positieve situaties.

Tips om meer naar jouw intuïtie te leren luisteren

  • Wees stil en luister wat jouw hart je ingeeft
  • Realiseer je dat de negatieve gedachten na een goed idee vanuit ego komen en geen waarheid zijn. Luister niet naar deze gedachten
  • Leef vanuit positiviteit. Wees dankbaar en accepteer jouw huidige situatie
  • Wees je ervan bewust dat alles energie is. Zorg ervoor dat je positieve trillingen uitstraalt
  • Vraag jezelf wat de beste manier is om jouw doel te bereiken
  • Geef niet op wanneer iets niet direct lukt, zoek naar een andere invalshoek en probeer het opnieuw
  • Bekijk de wereld vanuit een winnaarspositie, niet als slachtoffer

Meer tips kun je in dit artikel vinden

Volg je intuïtie

Het effect van intuïtieve coaching

Wanneer je meer naar je intuïtie luistert, zul je merken dat je beperkende overtuigingen tegen komt die proberen je op andere gedachten te brengen. Om alles te laten zoals het nu is. In feite belemmeren ze je om te doen wat je echt graag wilt bereiken.

Mijn intuïtieve coaching is er op gericht om deze beperkende overtuigingen uit jouw systeem te halen, zodat je wél de stappen durft te zetten die je graag wilt zetten. Zodat alles moeiteloos gaat.

Ik help je graag drempels te overwinnen waar je nu tegen aan loopt. De eerste sessie krijg je van mij cadeau als je besluit een vervolgafspraak te maken. Plan je onze afspraak alvast in?

Bericht delen?