In jezelf geloven: Als jij het niet doet, wie dan wel?

Je bekijkt nu In jezelf geloven: Als jij het niet doet, wie dan wel?
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mindset
  • Leestijd:5 minuten gelezen

In jezelf geloven: Als jij het niet doet, wie dan wel?

Geloven in jezelf is één van de meest krachtige tools die je kunt inzetten. Als je gelooft in jezelf, weet je zeker dat je waar gaat maken wat je in gedachten hebt. Linksom of rechtsom, het resultaat komt er. Dat weet je zeker.

Wat als je niet in jezelf gelooft? Hoe ga je jouw doel dan halen? Is dat door constante positieve aanmoediging van anderen, of door puur toeval? Misschien heb je al wel eens gemerkt dat wanneer je iets niet doet vanuit de volle overtuiging dat je het kunt, het dan minder makkelijk gaat. Dat kan over allerlei dingen gaan: van het vinden van een nieuwe baan tot het maken van een diamond painting schilderij.

Als je van te voren al niet gelooft dat het je gaat lukken, lukt het niet.

Het doolhof: vind je makkelijk de uitgang of loop je rond in cirkeltjes?

Zie het voor je als een doolhof waar je naar de uitgang moet. Als je gelooft in dat je het kunt, werkt alles mee: jouw richtingsgevoel, kleine herkenningspunten, je intuïtie. Het is alsof je een mentale foto gemaakt hebt voor je het doolhof in ging en je nu moeiteloos de uitgang, jouw doel, kunt vinden.

In jezelf geloven

Wanneer je niet gelooft in jezelf wordt het doolhof onoverzichtelijk. Het is opeens twee keer zo groot geworden en de uitgang lijkt onmogelijk te vinden. Je gelooft er niet meer in dat je de uitgang kunt bereiken: je doolt maar een beetje rond, in cirkeltjes. Af en toe loop je tegen een muur aan, keer je weer om en ga je links in plaats van rechts, tot je weer tegen een muur aan loopt. Frustrerend!

De kracht van in jezelf geloven

In jezelf geloven is ontzettend krachtig. Je merkt dat dingen moeiteloos gaan, alsof je de wind mee hebt. Dat komt doordat jouw gedachten jouw realiteit creëren. Jouw hersenen sorteren onbewust voor op de weg naar geluk: hierdoor ziet jouw onbewuste brein buitenkansjes veel sneller, waar je ook beter op inspeelt.

Zie het als in het doolhof: misschien sta je op een kruising waar je rechtdoor, links of rechts kunt gaan. Wanneer je onbewust al met jezelf hebt afgesproken de uitgang te bereiken, leidt jouw intuïtie je makkelijker naar de uitgang en zul je links gaan, omdat je gevoel dat ingeeft.

Wanneer je niet in jezelf gelooft, zul je twijfelen welke richting je op moet. Je kiest rechts, en na een rondje wandelen merk je dat je weer op hetzelfde punt staat als waar je net voor rechts koos.

Vind je het lastig in jezelf te geloven?

Het kan zijn dat je het lastig vind om in jezelf te geloven omdat je dat van huis uit niet mee gekregen hebt, bijvoorbeeld omdat je altijd moest horen dat jouw broer of zus beter was in wat hij of zij deed.

Of wellicht heb je een narcistische partner gehad, waardoor je een tijd lang gekleineerd bent en afhankelijk geworden bent voor de goedkeuring van anderen.

Geloven in jezelf

Situaties als deze wortelen zich in jouw binnenste. Ze zetten zich vast als waarheid: waardoor jij inderdaad gelooft dat je niets kunt of niets waard bent. Je leefde constant in een spanningsveld om mensen tevreden te houden en waardering van anderen te krijgen. Het is lastig om dit patroon zelf te doorbreken.

Coaching om weer in jezelf te geloven

Gelukkig is intuïtieve coaching een effectief middel om weer in jezelf te geloven. Intuïtieve coaching laat je zien waarom jij het wél waard bent om jouw doelen te behalen en helpt je het positieve in te zien van jouw kennen en kunnen. Je doorbreekt het patroon waar je in vast zit en integreert als het ware de waarheid, die bij jou hoort, terug in jouw bewustzijn.

Via deze pagina kun je een gratis coachingssesssie inplannen én bekijken welke pakketten coaching ik aanbied. Grijp jij de kans aan om weer in jezelf te geloven?

Bericht delen?