In je kracht staan doet je goed!

Je bekijkt nu In je kracht staan doet je goed!
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Ontwikkeling
  • Leestijd:6 minuten gelezen

In je kracht staan doet je goed!

Soms heb je van die momenten dat je even niet meer in je kracht staat. Dat je uit het lood geslagen bent door iets wat gebeurd is, of doordat je even niet meer weet welke kant je op moet. Dat is prima, dat heeft iedereen wel eens. Het hoort erbij en zorgt ervoor dat je je weer even, gewild of ongewild, focust op welke richting je op wilt.

Maar soms heb je van die momenten dat je een langere periode niet meer in je kracht staat. Dat je even niet meer weet wat je wilt en hoe dat moet. In zo’n geval is het goed jouw huidige situatie onder de loep te nemen.

Hoe kan ik in mijn kracht staan

Kijk eens naar jouw huidige “kracht balans”

Maak twee verschillende kolommen, eentje met de antwoorden van de eerste vragen en eentje met antwoorden van de tweede vragen.

Kolom 1: Jouw huidige situatie

Hoe ziet jouw dagindeling er uit? Doe je nog voldoende dingen waar je energie van krijgt? En hoe zit het met jouw vrienden en familie, zie je die nog op regelmatige basis? Kijk ook eens of de relatie die je met jouw geliefden hebt, op gelijkwaardige basis is.

En ga eens nadenken.. Wat wil je nu écht? Accepteer je jezelf zoals je bent en mag zijn? Wellicht cijfer je jezelf onbewust weg. Nergens voor nodig.

Ook is het goed eens te kijken of je vanuit schaarste of overvloed leeft. Vanuit tekort of altijd genoeg. Hoe benader jij de wereld? Dit heeft onbewust veel invloed!

Kolom 2: Jouw gewenste situatie

Waar wordt je echt gelukkig van, welke kant wil je op? Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Wie wil je graag meer zien?

Wat bewonder je aan jezelf, wat zijn jouw sterke punten? Waar zou je meer op willen inzetten? En plan je wel voldoende plezier in voor jezelf?

De weegschaal: Overheerst jouw kracht of niet?

Zie het antwoorden die je bij beide kolommen hebt ingevuld als een weegschaal. Spendeer je meer tijd met dingen uit de eerste kolom, waar je weinig energie van krijgt, dan slaat de weegschaal door naar die kant.

Je voelt je uitgeblust, moe en futloos. Ook kun je je onbelangrijk voelen en ben je vaak verdrietig. Je hebt het idee dat je er niet meer toe doet.

in je kracht staan

Doe je dingen uit voornamelijk de tweede kolom, zul je zien dat je echt in je kracht staat. Dat je dingen doet waar je energie van krijgt, waar je blij van wordt. Dat je gelooft in jezelf en dat je een kleine tegenslag prima kan ombuigen naar iets positiefs.

Vind je balans terug en kom weer in jouw kracht staan!

Mocht je teveel in de eerste kolom leven, is het goed om stapje voor stapje dit om te buigen naar de tweede kolom. Al is het maar een kwartiertje per dag appen of bellen met de mensen die waar je graag mee omgaat. Of een half uurtje sporten, als dat is waar je energie van krijgt.

Wanneer je dit doet, zul je zien dat je langzaamaan weer meer in jouw kracht komt te staan. En elke kleine positieve stap die je hier neemt, helpt je vooruit op alle gebieden in jouw leven. Het straalt door.

Lukt het niet om één keer alles te veranderen en val je soms terug? Dat is prima! Dat kan gebeuren. Je bent bezig met het aanpassen van een gewoonte, van jouw leven. Dat gaat echt niet van de ene op de andere seconde. Je hebt niet gefaald als iets niet meteen lukt.

Je hebt er een leven over gedaan om iets te ontwikkelen, waarom zou je dit met een paar dagen al helemaal veranderd hebben? Gun jezelf de tijd en wees er bewust mee bezig, dan zul je zien dat het uiteindelijk vanzelf gaat.

Wil je hulp weer in jouw kracht te komen staan?

Ik help je graag! Speciaal hiervoor heb ik drie pakketten ontwikkeld waar je uit kunt kiezen, allemaal met hun eigen sterke punten. Zo is er altijd eentje die goed aansluit bij jou.

  • Zit je vast in een burn-out? Dan is dit pakket super voor jou! In vijf sessies zorgen we er voor dat jouw basis weer helemaal op orde is, zodat je weer structuur kunt aanbrengen in hoe je verder wilt en gaat.
  • Ben je op zoek naar succes op alle vlakken van jouw leven? Dan is dit pakket op jouw lijf geschreven. In acht sessies, verspreid over een paar maanden, gaan we jou weer helemaal in je kracht zetten.
  • Wil jij ALL-IN en écht het allerbeste uit jezelf naar boven halen? Kies voor het Groei & Bloei pakket, waarbij je in slechts vijf sessies jezelf helemaal opnieuw uitvindt. Versie 2.0, here you come!

Eerst even kennismaken? Dat kan natuurlijk ook. Plan wat in via de agenda onderaan op deze pagina.

Bericht delen?