Drie blokkades waarom jij jouw dromen niet waar maakt

Je bekijkt nu Drie blokkades waarom jij jouw dromen niet waar maakt
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Ontwikkeling
  • Leestijd:9 minuten gelezen

Hoe maak je jouw dromen waar? Drie blokkades die dat tegen houden!

Dromen: we hebben ze allemaal. Niet alleen de loterij winnen staat hoog bovenaan, ook emigreren, een verre reis of iets compleet anders qua werk. We fantaseren er op los, maar vaak is de stap om de dromen waar te maken, er eentje te ver. Hoe komt dat eigenlijk?

Er zijn meerdere redenen die ervoor zorgen dat we in onze comfortzone blijven, dat we de stappen niet zetten die nodig zijn om onze dromen waar te maken. Herken jij jezelf in onderstaande redenen? Tijd om er wat aan te gaan doen!

Wat lees je in deze blog?

Angst

Eén van de grootste redenen om niets te veranderen is angst. Angst voor het onbekende, angst om straks geen inkomen meer te hebben of voor het gegeven dat je niemand kent als je emigreert. Dat zorgt ervoor dat we blijven doen wat we altijd al deden, zodat er ook niets veranderd.

Natuurlijk, fantaseren over een nieuw spannend leven is leuk, maar de uiteindelijke stap.. Die neem je niet zo snel. Jouw ego zorgt ervoor dat je in je comfortzone blijft. Wat je nu hebt is bekend, je weet wat je hebt en wat niet. Dat vind jouw ego wat waard en daarom zorgen jouw gedachten er voor dat je telkens die drempel toch niet over durft te stappen.

Hoe kun je jouw droom toch waarmaken?

Ben je bang om dingen te veranderen, omdat je niet weet wat je ervoor terug krijgt? Herken je dat wanneer je beweegt richting jouw dromen, er altijd een draak om de hoek komt kijken die er voor zorgt dat je snel weer in je veilige omgeving terug kruipt? Die dans hoef je niet te blijven doen!

Je bent zoals je je voelt en zoals je denkt. Als jij toegeeft aan de angst van de draak, zul je altijd weer terug gaan naar jouw huidige omgeving. Durf je die angst te onderzoeken, kun je daar op inspelen. Je kunt van te voren bedenken wat je gaat doen als je in een bepaalde situatie komt, hoe je gaat reageren. Dat geeft je een stukje vertrouwen en zekerheid.

Natuurlijk is er over nadenken alleen niet voldoende; je zult de stap ook moeten zetten. Als je hierbij onthoudt dat jouw grootste droom en verlangen vaak verborgen ligt achter een gevoel van angst die je moet doorbreken, wordt het al wat makkelijker. Weet ook dat je altijd terug kan naar hoe het was. Dat geeft ook een gevoel van zekerheid.

Wanneer je dit rationaliseert en je niet vanuit emotie laat leiden, zul je merken dat je veel beter stappen durft te nemen om jouw dromen waar te maken. Jouw gedachten zijn slechts gedachten, niet de waarheid!

Je vind jezelf niet goed genoeg

Eén van de grootste beperkende overtuigingen die het meest voorkomt is dat je je niet goed genoeg voelt. En dat geloof zorgt er zeker voor dat jij jouw dromen niet waar durft te maken. Vergelijk jij jezelf constant met anderen? Doe je dingen niet omdat anderen er (voor jouw gevoel, het is niet de waarheid!) beter in zijn?

“You’re so busy doubting yourself while so many others are intimidated by your potential” – Olya Barnett

Deze quote is meer dan waar. Jij twijfelt over jezelf, maar anderen zijn onder de indruk van wat je al bereikt hebt. Voor hen ben jij juist op de plek waar jij wilt zijn – ironisch, is het niet?

Hoe kun je jouw droom toch waarmaken?

Natuurlijk kun je je wel eens geïntimideerd voelen door een ander. Dat hoef je geen belemmering op te leveren om jouw dromen waar te maken, het zou ook voor inspiratie kunnen zorgen! Wat als je deze mensen eens als voorbeeld neemt en onderzoekt wat er voor gezorgd heeft dat zij al hebben waar jij heen wilt?

Succes is 80% psychologie en 20% uitvoer. De meeste mensen weten wel hoe ze hun dromen waar kunnen maken, maar voeren die plannen vaak niet uit. Als jij het doorzettingsvermogen hebt om iets écht te willen bereiken, kom je er. Hoe dan ook. Daar mag je op vertrouwen!

Een mooie quote waarvoor je die eerder genoemde kan vervangen in deze is “The same light you see in others, is shining within you, too”. Dat legt de focus op waar je heen wilt, in plaats van wat je niet lukt. Beter, toch?

blokkades dromen waar te maken

Je hebt geen tijd om jouw dromen waar te maken

Je hebt een gezin, een drukke baan, een rijk sociaal leven en daarnaast sport je ook nog twee keer in de week. Die dromen zijn leuk, maar wanneer moet je er tijd aan besteden om ze werkelijkheid te maken? Nee, die tijd is er niet.. Voor nu ben je druk met je normale leven. Die dromen die komen wel.

Dit is een simpele conclusie die heel veel mensen trekken. Anderen eerst, jezelf op de tweede plek. Maar denk er eens aan: hoe denk je hier over tien jaar over? Had je dan gewild dat je het anders had gedaan? Die tien jaar vliegt voorbij. En voor je het weet is jouw excuus dat je te oud bent om jouw droom waar te maken.

Hoe kun je jouw droom toch waarmaken?

Het antwoord hierop is simpel: Kies voor jezelf. Dat mag. Echt. Stop met jezelf wegcijferen. Want jij mag er ook zijn! Net zoals jouw dromen. Jij hebt ook het recht om jouw leven zo in te richten als je graag wilt.

Dus heb je de droom om bijvoorbeeld een jaar naar een warm land te gaan waar ze Spaans spreken? Start dan met een avondcursus Spaans of begin met die zelfstudie. Dat is goed, echt. In overleg met jouw partner kan dat vast prima. Hij kan best wat taken van jou overnemen.

Maak eens een stappenplan waar je heen wilt: visualiseer welke stappen je nodig hebt om jouw droom waar te maken. Schrijf deze stappen op en maak er op die manier kleine stapjes van, die je kunt nemen om dichter bij jouw dromen te komen. Als je het zo aanpakt, wordt het van een groot doel een kleine moeite.

droomleven ontwikkelen tips

Rome is ook niet op één dag gebouwd, je hoeft de trap ook niet in één stap van beneden naar boven te nemen. Die tredes zijn er niet voor niets. Wees niet te streng voor jezelf: elke stap vooruit is er eentje dichter bij jouw dromen, hoe klein de stap ook is. Je beweegt nog altijd meer dan wanneer je niets doet.

Jouw dromen waarmaken

Wil je hulp om jouw dromen waar te maken? Dan raad ik je aan deze training te volgen!

In de training Manifesteer jouw droomleven met ease & flow leer je niet alleen hoe je zonder moeite jouw droomleven kunt ontwikkelen, je leert ook alles over negatieve gevoelens en gedachtes ombuigen, energetische trillingen, het effect van je gevoelens en emoties op jouw leven en hoe je kunt leven vanuit jouw passie. Een prachtige en complete cursus die je écht verder helpt met het waarmaken van jouw dromen.

Normaal gesproken zou je al snel €599 betalen voor een videotraining als deze. Omdat ik wil dat iedereen het verdient z’n mooiste leven te leven, bied ik de training nu aan voor € 149. Of dit in de toekomst ook zo blijft weet ik nog niet, gezien hij écht veel meer waard is.

Wil je de training direct aanschaffen? Dat kan hier!

Heb je specifieke blokkades waar je maar tegen aan blijft lopen? Dan kan persoonlijke coaching je helpen om die op te lossen. Zodat niets meer in de weg staat tussen jou en jouw droomleven.

Het aanbod aan persoonlijke coaching zie je hier!

Wil je next level gaan? Dan is het aanbod onder de knop fantastisch voor je: én coaching, én de training. Wat wil je nog meer? 😀

Bericht delen?