Het universum kent geen ontkennende woorden

Je bekijkt nu Het universum kent geen ontkennende woorden
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mindset
  • Leestijd:7 minuten gelezen

Het universum kent geen ontkennende woorden

Woorden als niet en geen kent het universum niet. Wanneer je iets dolgraag wilt en hier bijvoorbeeld affirmaties voor uitspreekt, gebruik dan geen ontkennende woorden. Het gebruik van geen of niet zal er voor zorgen dat je juist meer aantrekt van hetgeen je niet wilt hebben.

Waar in deze blog universum staat, mag je natuurlijk ook de schepping, de bron, God of een andere grotere kracht lezen.

Gedachten creëren jouw realiteit

In een eerdere blog heb ik je uitgelegd dat gedachten jouw realiteit creëren. Van alle gedachten die we hebben is ongeveer 80% negatief. Deze gedachten dienen ons niet, omdat ze meer creëren van hetgeen we eigenlijk niet meer willen hebben. Het is een kunst om deze gedachten om te buigen naar positievere gedachten.

Toch is dat niet zo lastig. Met de juiste mindset en wat bewustwording kun ook jij de omschakeling maken van denken vanuit een negatieve mindset naar denken vanuit een positieve mindset.

Leg nieuwe verbindingen aan in jouw hersenen

Door het aanleggen van nieuwe verbindingen in jouw hersenen, dus het creëren van een heel nieuw referentiekader, zorg je er voor dat je de wereld vanuit een ander perspectief bekijkt. Dat de wereld positief wordt in plaats van negatief. En daardoor kun je ook steeds meer en steeds beter positieve aantrekken vanuit jouw onbewuste handelen.

Net als het aanleren van een nieuwe taal, een nieuwe hobby of nieuwe werkzaamheden, kost het tijd om dit te doen. Tijd, en bewustzijn. Je mag er telkens bewust mee bezig zijn.

Universum ontkennende gedachten

En daarom is het ook niet erg als het wat langer duurt of niet meteen lukt. Oefening baart kunst en de het leven is geen wedstrijd waarin we zo snel mogelijk ons doel moeten bereiken. Wees een beetje lief voor jezelf.

Elke dag is weer een nieuwe dag om het opnieuw te proberen.

Zie het universum als positief

Het universum is iets positiefs. Iets krachtigs wat zich niet inlaat met negativiteit. En dus ook niet wanneer jij ontkennende woorden gebruikt die een negatieve bijklank hebben. Deze woorden worden genegeerd. Er wordt een streep door heen gezet.

Wanneer jij bijvoorbeeld denkt “ik wil nooit meer van m’n fiets vallen met m’n kind achterop”, wordt de N van nooit doorgestreept en zul je dus aantrekken dat je wellicht wel weer van je fiets gaat vallen.

En dat is dus precies wat we niet willen. Om deze reden kunnen we ontkennende woorden beter links laten liggen wanneer we onze gedachten het universum in sturen.

Welke ontkennende woorden zijn er?

Woorden die je beter niet kunt gebruiken in jouw affirmaties of gedachten zijn woorden als niet en nooit. Wanneer je een N voor de woorden iets, ooit, iemand en ergens zet, heb je ook een ontkenning.

Buig jouw gedachten om

Soms heb je wel eens van die dagen dat je er helemaal geen zin meer in hebt. Bijvoorbeeld op je werk. Het is logisch om dan een gedachte te hebben als “bah, nog zes uur werken voor ik eindelijk klaar ben”. Hier zit een negatieve ondertoon in. Je kunt ook denken “yes, nog zes uur en dan kan ik eindelijk weer doen wat ik leuk vind!”

Je zult zien dat met de eerste gedachte, de werkdag nog heel lang lijkt te duren. Terwijl bij de tweede gedachte, die meer positiviteit heeft, de dag veel sneller voorbij gaat. Je stuurt met deze gedachten meer positieve trillingen het universum in.

Wees je er van bewust dat wanneer je een gedachte hebt die niet zo positief is, je deze ombuigt naar een positievere gedachten. Maak er een spel van voor jezelf wanneer je jezelf betrapt op een negatieve gedachte.

Accepteer ook wat is. Kijk naar wat je bereikt hebt met een blik van dankbaarheid, tel je zegeningen. Wanneer je in een negatieve situatie zit, kun je deze niet één twee drie veranderen. Je kunt wel veranderen hoe je er mee om gaat. Hoe je naar de situatie kijkt. En onbewust doet dit al heel veel voor jouw mindset.

Het doen van affirmaties zonder ontkennende woorden

Misschien maak je affirmaties. Affirmaties zijn eigenlijk niets meer of minder dan positieve gedachten die we onszelf vertellen. Voorbeelden van affirmaties zijn onder meer  

  • Ik zie er goed uit, ik ben uniek en bijzonder
  • Ik mag er zijn. Ik ben blij met wie ik ben
  • In mijn leven heb ik alles wat ik wil
  • Ik waardeer mijzelf en ben een tevreden mens
  • Ik ben trots op wie ik ben

Affirmaties kunnen je helpen meer zelfvertrouwen of zelfliefde te krijgen. Ook kunnen ze je helpen in de ontwikkeling naar een doel wat je misschien nog spannend vind. In dit geval spreek je een affirmatie uit waaruit blijkt dat jij jouw doel met gemak behaald.

Er gaat altijd positiviteit uit van affirmaties. Er worden geen negatieve of ontkennende woorden in gebruikt. Het universum kent geen negatieve of ontkennende woorden en zal in dat geval dus altijd meer geven van hetgeen je niet (meer) wilt hebben.

Het onbewuste brein is sterker dan het bewuste brein

Het onbewuste brein is echter vele malen sterker dan het bewuste brein. Een affirmatie doen is daarom prima wanneer je extra zelfvertrouwen nodig heb, echter is het heel belangrijk om ook een omslag te maken naar positief denken.

Want door positief denken kun je een verandering in de patronen in jouw hersenen (en dus de verbindingen tussen emoties, situaties en gevoelens die vastgelegd zijn) veranderen. Daarom is de oefening van het ombuigen van jouw gedachten zo belangrijk. Doe dat tot dit een automatisme is.

Voor mij is dit inmiddels een tweede natuur geworden. Ik kies er bewust voor mijn leven te leven vanuit positiviteit in plaats van negativiteit. En daar krijg ik vaak bewonderende of afkeurende opmerkingen over. Mensen die aangeven dat ze het maar raar vinden dat ik zo krachtig en positief blijf. En dat is prima. Mij helpt het om van elke situatie het positieve in te zien. Het maakt me een gelukkiger mens. Ik kies er bewust voor om geen negatieve of ontkennende woorden het universum in te sturen.

Werk aan jouw overtuigingen

Door bewust bezig te zijn met de gedachten die je hebt, creëer je dus positieve overtuigingen. Deze overtuigingen zullen je niet meer beperken in wat je doet of denkt te kunnen. In deze blog leg ik je goed uit dat overtuigingen je kunnen beperken in jouw doen en laten.

Kom je er zelf niet helemaal uit om dit om te buigen? Ik ben er voor je! Door middel van mijn coaching kan ik jou helpen jouw beperkende overtuigingen achter je te laten. Om ervoor te zorgen dat je vanuit positiviteit en mogelijkheden kunt leven, in plaats van dat je meer krijgt van datgeen dat je eigenlijk niet meer wilt.

Ik ben overtuigd van kracht van de sessies die je bij een intuïtief coach kunt doen. Daarom bied ik je graag een gratis sessie aan, zodat ook jij dit kunt ervaren. Waar wacht je nog op met inboeken? Je kunt dit hier doen!

Bericht delen?