Goede voornemens: hoe ziet jouw 2022 er uit?

Je bekijkt nu Goede voornemens: hoe ziet jouw 2022 er uit?
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mindset
  • Leestijd:5 minuten gelezen

Goede voornemens: hoe ziet jouw 2022 er uit?

Natuurlijk, dit is een lastige vraag. Niemand weet hoe het komende jaar er precies uit ziet. Maar hoe ziet jouw 2022 eruit? Het eind van 2021 en het begin van 2022 is een prachtige periode om te bedenken wat je zou willen bereiken in 2022. Welke goede voornemens heb jij?

Een stukje vooruitkijken, maar ook een stukje reflectie: dit is het perfecte moment voor zelfreflectie. Zou je dingen die je gedaan hebt en reacties die je gegeven hebt, nog een keer geven?

Wat lees je in deze blog?

Wat heeft 2021 je gebracht?

Misschien heb jij voor 2021 wel al jouw doelen opgeschreven aan de hand van de doelenkalender in dit artikel. Pak die er eens bij en kijk eens wat je allemaal werkelijkheid hebt laten worden dit jaar. Kun je met een goed gevoel op 2021 terugkijken?

Als er dingen zijn die je even op de lange baan hebt geschoven of dit wat minder belangrijk waren dan je in eerste instantie dacht, zijn dat mooie topics om nog even onder de loep te nemen voor het komende jaar. Is het nu wel tijd om aan deze goede voornemens te werken?

Goede voornemens

Waarom je een lijst met goede voornemens maakt

Het doel van het opschrijven van goede voornemens is simpel: je wil meer aandacht geven aan dingen die je wilt veranderen. Dit kan van alles zijn: van meer reizen, liever zijn voor je partner (of er überhaupt eentje krijgen!) tot eindelijk stoppen met die vervelende gewoonte waar je niets aan hebt.

Door goede voornemens uit te schrijven, te bespreken met anderen of op bijvoorbeeld een visionboard te zetten, maak je ze concreet. Je maakt van iets waar je van droomt, een daadwerkelijk doel. En voor dat doel kun je stappen bedenken hoe je het werkelijkheid kunt laten worden. Je maakt jezelf verantwoordelijk jouw doelen te behalen.

Want geef nou eens toe: hoe vervelend is het als je zegt dat je tien kilo gaat afvallen en na een half jaar krijg je de vraag van iemand, hoe het nu eigenlijk met je goede voornemens staat als je daar nog niets aan gedaan hebt?

Hoe ziet jouw 2022 er uit?

Welke dromen wil jij werkelijkheid laten worden het komende jaar? Welke doelen staan er op jouw lijstje om te behalen?

Tip 1: maak jouw lijst goede voornemens niet te groot

Wanneer je 26 dingen wilt doen, en het liefst ook allemaal tegelijk, is het verdoemd om te mislukken. Dan gaat jouw aandacht naar alles, en dus eigenlijk naar niets. Het is beter om maximaal vijf dingen te kiezen waar je mee aan de slag wilt gaan en die tot een goed einde te brengen. Dat is al lastig genoeg!

Tip 2: Maak jouw goede voornemens haalbaar

Je kunt op jouw lijst zetten dat je in oktober een marathon wilt rennen, terwijl je nu geen enkele sport beoefend. Natuurlijk is dat haalbaar, maar wel een hele opgave.

Vaak werkt het prettiger zo’n groot doel op te splitsen in kleinere doelen; zoals bijvoorbeeld vijf kilometer aaneengesloten hardlopen. Als je dat doel behaald hebt, kun je een nieuw doel stellen om zo weer een stapje dichter bij het einddoel te komen.

Tip 3: Zorg dat je het ook écht wilt

Want hoe vaak hebben we wel niet goede voornemens op ons lijstje staan, die er eind van het jaar nog op staan? Ik denk dat we dat allemaal wel hebben. Stiekem is het goede voornemen dan gewoon niet interessant genoeg om te behalen.

tip voor goede voornemens

Waarom zou je jezelf dan nog een jaar ‘kwellen’ door dit niet-zo-fijne-maar-wel-noodzakelijke voornemen weer op jouw lijst te zetten? Het leven is te kort om dingen te doen waar je eigenlijk geen fut voor hebt!

2022: jouw topjaar!

Ga eens zitten en maak eens een ander lijstje dan normaal: kijk eens naar waar je het komende jaar naar toe wilt en niet zo zeer naar wat je allemaal wilt veranderen. En schrijf dit heel concreet op: wat wil je bereiken en hoe wil je dat doen? Als je inspiratie wilt, staan er in deze blog over zingeving een aantal voorbeelden.

Jouw 2022: jouw jaar. Maak dit het jaar dat je écht gaat voor jouw dromen. Wil je een wereldreis maken? Tref de voorbereidingen! Wil je een andere baan? Ga je er in verdiepen! Wil je financieel onafhankelijk worden en vervroegd met pensioen? Maak een plan, bijvoorbeeld met behulp van dit artikel!

Jij kunt echt alles bereiken in 2022 wat je maar wilt. Echt. Geloof in jezelf, en maak het waar! Maak er het beste jaar ooit van.

Bericht delen?