Je hebt alles al in je om er een succes van te maken!

Je bekijkt nu Je hebt alles al in je om er een succes van te maken!
 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Mindset
 • Leestijd:7 minuten gelezen

Jouw dromen waarmaken is makkelijker dan je denkt.

You already have what it takes! Alles wat je nodig hebt, heb je al in je. Jij kunt overal een succes van maken, je kunt alle dromen bereiken die je maar wilt. Zolang je maar in jezelf gelooft! En stiekem weet je dat ook wel, toch?

Toch vinden we het lastig om erop te vertrouwen dat we kunnen bereiken wat we maar willen. Dat we alles wat we nodig hebben, in onszelf kunnen vinden. Maar het spreekwoord “waar een wil is, is een weg”, is ook hier van toepassing. Met doorzettingsvermogen kom je een heel eind.

Waarom vertrouwen we er soms op dat we niet alles waar kunnen maken?

Vertrouwen in jezelf is soms lastig. Vaak is er twijfel. Twijfelen aan onszelf doen we wanneer we iets zo belangrijk vinden, dat we graag willen slagen. We vinden falen geen optie. En juist die druk zorgt ervoor, dat we op sommige vlakken minder vertrouwen in onszelf hebben.

We willen iets zo graag waar maken, dat we bang zijn dat het niet lukt. En dus beginnen we er maar niet aan. Eigenlijk belemmer je jezelf in jouw doen en laten. Bewust of onbewust. En dat houdt ons weg van het bereiken van onze dromen. En dat houdt ons weg van het bereiken van onze dromen.

maak je dromen waar

Als je een patroon herkent voor jezelf, in twijfel en stoppen met het naleven van je dromen omdat je bang bent te falen, is het goed om eens te onderzoeken waar deze twijfel vandaan komt. Waarom dit zo is en hoe je het patroon kunt doorbreken. En doordat je het patroon doorbreekt, kun je jouw droom veel makkelijker en sneller bereiken.

Geloof in jezelf en je bent al halverwege het waarmaken van jouw dromen!

Wanneer je in jezelf gelooft, ben je al halverwege met het waarmaken van jouw droom.

In jezelf geloven is ontzettend krachtig. Je merkt dat dingen moeiteloos gaan, alsof je de wind mee hebt. Dat komt doordat jouw gedachten jouw realiteit creëren. Jouw hersenen sorteren onbewust voor op de weg naar geluk: hierdoor ziet jouw onbewuste brein buitenkansjes veel sneller, waar je ook beter op inspeelt.

Door in jezelf te geloven zorg je er voor dat je jezelf op de eerste plek zet, je meer gefocust bent op het bereiken van jouw dromen en doelen en het zorgt er zelfs voor, dat het moeitelozer gaat.

Wat kun je doen als je onzeker bent?

Wanneer je toch onzeker bent of jij jouw dromen wel kunt bereiken, kun je een aantal dingen doen. Sommige tips zijn een open deur, maar ik merk dat veel mensen nog teveel naar anderen kijken en afhankelijkheid hebben naar hun mening en visie op dingen.

Meer dan goed is, waardoor je jezelf wegcijfert. En dat is nooit goed. Jij hoort op nummer één te staan in jouw leven. Onthoudt dat kiezen voor jezelf, niet egoïstisch is.

hoe bereik je dromen doelen

Om minder onzeker te zijn, kun je proberen om onderstaande tips uit te voren. Het kan lastig zijn om dit consequent te doen. Probeer het gewoon als je er aan denkt. Je zult zien dat het na verloop van tijd makkelijker wordt. En dat gaat je weer helpen om jouw dromen makkelijker waar te maken!

Tips om minder onzeker te zijn

 • Stop met jezelf vergelijken met anderen. Jij bent die ander niet en doet alles op jouw eigen manier en in jouw eigen tempo. Doe wat goed voelt voor jou, dat is het beste. Wat een ander doet of gedaan heeft, maakt niet uit. Diegene heeft een heel anders levenspad dan jij.

 • Doe elke week iets waar je over twijfelt. Als je twijfel hebt of je iets moet doen of niet, kan het makkelijk zo zijn dat je het helemaal niet doet omdat je onzeker wordt door de twijfel. Als je zo’n moment hebt, schrijf dan op wat je eigenlijk zou willen doen, maar niet durft. Doe elke week één van de dingen die je opgeschreven hebt. Wedden dat je kick ass gelukkig wordt als je slaagt?!

 • Ga vaker om met mensen waar je je positief bij voelt. Je kent ze vast wel: mensen die energie kosten, die altijd iets te zeuren hebben of waarbij het nooit goed genoeg is. Je kunt je onzeker voelen als je in hun buurt bent. Maak voor jezelf de keuze minder vaak naar deze mensen te gaan en kies er voor om met mensen om te gaan, die jou positief steunen en complimenten maken. Dat geeft jouw zelfvertrouwen een boost! Wedden dat je met hun steun jouw dromen makkelijker waar maakt?

Maak jouw dromen waar, op jouw voorwaarden en op jouw manier!

Wanneer je de beren op de weg, zoals onzekerheid, twijfel of weinig geloof in jezelf hebt verslagen, is de weg vrij om jouw dromen waar te maken. Je zult merken dat de obstakels die je had, er niet meer zijn en dat het veel makkelijker gaat dan je vooraf gedacht had.

En wanneer je jouw doen en laten niet meer laat afhangen van de mening van anderen, zul je zien dat je je bevrijdt voelt. Dat je echt gaat doen wat je hart je ingeeft en waar je gelukkig van wordt.

Leef jouw droomleven met ease & flow

Kun je wel wat ondersteuning gebruiken met het leven van jouw leven, op jouw voorwaarden en met het waarmaken van de dromen die jij graag wilt waarmaken?

Check de inhoud van de masterclass “leef jouw droomleven met ease & flow” eens! Dit is een hands-on mastery vol met oefeningen en tips om jouw leven zo makkelijk mogelijk te kunnen leven op jouw voorwaarden.

Zo leer je bijvoorbeeld..

 • wat je op dit moment kunt verbeteren om nóg gelukkiger te worden
 • hoe je nog meer positiviteit aantrekt in jouw leven
 • welke dingen jou (onbewust) beperken in het bereiken van jouw dromen
 • wat je precies wilt bereiken en hoe je dit gaat doen
 • hoe je jouw droomleven zo makkelijk mogelijk manifesteert
Bericht delen?