De jongen, de mol, de vos en het paard

Je bekijkt nu De jongen, de mol, de vos en het paard
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Overig
  • Leestijd:5 minuten gelezen

De jongen, de mol, de vos en het paard

Eind 2020 heb ik een prachtig boek gekocht:

De jongen, de mol, de vos en het paard. Geschreven door Charlie Mackesy.

Wat een heerlijk boek. Ik was er stil van. Ondanks dat het met 128 pagina’s een dik boek lijkt, had ik ‘m in een kwartiertje uitgelezen. Het is een mooi boek over vriendschap, liefde en jezelf zijn. Het boek laat je even stil staan bij wat belangrijk is: jij. De wereld om je heen. Hoe je je voelt en hoe je tegen dingen aan kijkt.

De woorden die in dit boek staan raken je, omdat ze zo simpel maar zo waar zijn. Dat we tevreden mogen zijn met wat we hebben en van binnenuit kunnen kijken naar overvloed, in plaats van dat we ons richten op de externe wereld en wat we niet hebben.

‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen.

Waar het boek over gaat

De jongen, de mol, de vos en het paard gaat over een bijzondere vriendschap tussen een jongen en drie dieren. Je raadt vast al welke dat zijn. Met 100 illustraties en mooie poëtische teksten wordt het verhaal van de vriendschap verteld. De vier leren elkaar universele lessen, waar we allemaal nog wat van kunnen leren.

De jongen, de mol, de vos en het paard

In het verhaal ontmoet de jongen eerst de mol. De jongen is eenzaam en brengt samen met de mol, tijd door met staren naar de wildernis. Tijdens de tochten die daarop volgen ontmoeten ze de vos. De jongen zit vol vragen, de mol heeft alleen maar trek in taart en de vos is vooral stil. Het leven heeft hem pijn gedaan. Dan ontmoeten ze het paard: het grootste en meest zachtaardige dier dat ze ooit ontmoet hebben. Samen voeren ze goede gesprekken en maken ze mooie dingen mee.

‘Wat doen we als ons hart zeer doet?’ Vroeg de jongen. ‘Dan wikkelen we het in vriendschap, gedeelde tranen en tijd, totdat het weer vrolijk en vol hoop wakker wordt’.

Een prachtig mooi boek met wijze levenslessen voor alle leeftijden. ‘De Jongen, de mol, de vos en het paard’ zou eigenlijk op de salontafel moeten liggen, om elke dag even in te bladeren.

Wil je het boek zelf lezen of cadeau doen voor de feestdagen of als kraamcadeau? Je kunt het boek hier op bol.com kopen, in het Nederlands of het Engels. En met kobo plus lees je het boek gratis.

boek cadeau geven alle leeftijden

Heb jij interesse in inspirerende gedichten? Wellicht dat deze je raken:

Loslaten van Nelson Mandela
Zelfliefde door Charlie Chaplin

 

Bericht delen?