Coaching of zelfhulpboeken.. Wat is beter?

Je bekijkt nu Coaching of zelfhulpboeken.. Wat is beter?
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Overig
  • Leestijd:4 minuten gelezen

Coaching of zelfhulpboeken.. Wat is beter?

Coaching of zelfhulpboeken: wat is nou eigenlijk beter? Waar leer je meer van? Beide vormen van ontwikkeling hebben zo zijn voordelen. Wat het beste bij jou past, kan van de situatie afhangen.

Wat doet coaching voor je?

Coaching is een manier om jezelf te ontwikkelen, waarbij je hulp krijgt van een coach. Jij als coachee geeft aan waar je graag aan wilt werken, de coach helpt je hier bij. In één of meerdere sessies werk je aan een nóg betere versie van jezelf en laat je achter je, waar je je door geblokkeerd voelt.

De kosten die aan coaching verbonden zijn, zijn afhankelijk van waar je precies aan wilt werken en hoeveel sessies je hier voor nodig hebt. Het hele traject is op maat gemaakt voor jou en de kosten kunnen daardoor variëren.

In dit artikel lees je tien redenen om een coach te bezoeken.

Wat doen zelfhulpboeken?

waarom coaching beter dan zelfhulpboek

Een zelfhulpboek is super geschikt om binnen korte tijd veel over een onderwerp te weten te komen. Je kunt het boek op elk moment lezen, of dat nou thuis op de bank is of in de trein. Je ontwikkelt jouw kennis in sneltreinvaart en verdiept de skills die je graag verder wilt ontwikkelen.

De prijs van een zelfhulpboek is meestal niet zo hoog. Voor een paar tientjes ben je vaak al klaar. Het is een snelle en makkelijke manier om jouw kennis uit te breiden.

Het verschil tussen coaching en zelfhulpboeken

Je kunt een zelfhulpboek prima inzetten wanneer je al basiskennis hebt over een onderwerp, en er meer over wilt weten. Als je al enige skills bezit en die verder wilt ontwikkelen. Wanneer je echter iets wilt veranderen of hulp nodig hebt, is een zelfhulpboek niet de beste keuze.

In dat geval kun je beter een coach in de hand nemen. Een coach help jou in jouw specifieke situatie verder te ontwikkelen. En daar heb je veel meer aan als je iets wilt veranderen. Als je vast loopt kun je vragen stellen en een coach geeft je advies. Een goede coach helpt je om jouw richting te bepalen vanuit jezelf, en zal je nooit zijn of haar mening opleggen.

Met coaching zorg ervoor dat je je in sneltreinvaart kunt ontwikkelen op de vlakken die voor jou belangrijk zijn. Door de interactie met de coach bereik je veel meer dan je alleen aan de slag gaat. Blinde vlekken die je wellicht hebt, komen aan het licht. Een coach helpt je jouw waarheid in te zien en zal je uit jouw comfortzone trekken om écht na te denken over waar je aan wilt werken en wat je wilt bereiken.

Coaching is geen zwaktebod. Het helpt je echt in jouw persoonlijke ontwikkeling. Dezelfde snelheid zou je nooit kunnen bereiken door alleen het lezen van zelfhulpboeken, omdat je niet voldoende tools krijgt om de kennis toe te passen op jouw specifieke situatie. En dat maakt een zelfhulpboek eenrichtingsverkeer waar je liever niet voor kiest als je iets echt wilt veranderen.

Wil jij intuïtieve coaching proberen?

Ben jij benieuwd of intuïtieve coaching iets voor je is? Via de pagina afspraak kun jij vrijblijvend een gratis kennismaking inplannen. Tijdens dit gesprek zullen we doornemen wat we voor elkaar kunnen betekenen en kijken we of we een goede match zijn. Ook zal ik je helpen met één van de dingen waar je tegen aan loopt, gratis en voor niets.

Na dit gesprek kun je zelf bepalen of intuïtieve coaching iets voor je is. No strings attached!

Bericht delen?