Coaching is geen zwaktebod

Je bekijkt nu Coaching is geen zwaktebod
 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Overig
 • Leestijd:5 minuten gelezen

Coaching is geen zwaktebod

Er bestaat een soort van maatschappelijke overtuiging dat je alleen naar een coach of psychiater gaat wanneer het echt niet goed met je gaat. “Nou, die zal wel wat mankeren”, is de gedachte die mensen vaak hebben als een ander naar een coach of psych gaat. Toch is daar helemaal niets van waar. Het is geen zwaktebod om coaching te volgen.

Het getuigt juist van kracht. Kracht om jezelf kwetsbaar op te stellen, weten waar je valkuilen liggen en hier aan te willen werken. Soms kun je dat alleen, en soms niet. Het is fijn om andere inzichten te krijgen van iemand die er van een afstandje naar kijkt. Die er niet persoonlijk bij betrokken is.

Coaching brengt je grote stappen vooruit

Door te onderkennen dat je ergens tegen aan loopt en je hierbij hulp kunt gebruiken, open je de deur om hetgeen waar je mee zit op te lossen op een manier die veel sneller gaat dan wanneer je het alleen zou doen. De uitspraak “twee weten meer dan één” is ook bij coaching van toepassing. Je hoeft het niet alleen te doen. Er is voldoende hulp beschikbaar, het enige dat jij moet doen is deze hulp opzoeken en inplannen.

Het voordeel van coaching

Wanneer je zelf een probleem probeert op te lossen, blijf je het probleem benaderen vanuit jouw eigen mindset. Het is lastig om op die manier nieuwe inzichten te krijgen, die je helpen om de probleem op te lossen. Het gaat vele malen sneller wanneer je een expert vraagt je te helpen op jouw pad naar de oplossing.

“We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them”.
coaching is geen zwaktebod
Albert Einstein

Het getuigt van zelfkennis en kracht wanneer je dit doet. Het laat zien dat je open staat voor de oplossing, en dat je er hulp bij kunt gebruiken. Je zult zien dat na coaching, je nieuwe inzichten gekregen hebt waar je alleen langer over gedaan zou hebben. Waar je veel meer research voor nodig zou hebben. Daarnaast helpt coaching je om uit jouw comfortzone te stappen en echt met jezelf aan de slag te gaan, welke uitdaging je onderweg ook mag tegen komen. Coaching is het tegenovergestelde van een zwaktebod.

Coaching werkt door nadat je het traject hebt afgerond

Wanneer jouw coachingsvraag beantwoord is, kun je zelfstandig verder met de nieuwe inzichten die je gekregen hebt. Je kunt het integreren in jouw leven en jouw perspectief op de werkelijkheid vanuit een nieuwe manier benaderen.

Doordat je het je eigen gemaakt hebt, kun je het blijven toepassen in jouw leven. Het resultaat werkt door in alles wat je daarna gaat doen. Dit zorgt ervoor dat het nemen van coachingssessies ontzettend krachtig is om jouw leven meer vorm te geven in de richting die je wilt. Je gaat van een situatie waarin je bent vastgelopen, naar succes.

Voordelen van het volgen van een coachingstraject

 • Je kunt vanuit flow jouw pad vervolgen
 • Obstakels die er waren zijn er niet meer, alles gaat veel makkelijker
 • Je geeft jezelf meer credits
 • Beperkende overtuigingen die je tegen hielden jouw doel te bereiken heb je los gelaten
 • Je hebt ontdekt welke drempels er waren en wat de werkelijkheid achter de drempels is, zodat je je er niet meer door laat beïnvloeden
 • Geen last meer hebben van het probleem waar je voor stond, brengt je rust, vertrouwen in jezelf en hernieuwde energie
 • Het wordt mogelijk het probleem op een andere manier te benaderen, je ziet de werkelijkheid er achter in en ervaart er geen belemmering meer van
 • Je leer je waarde beter kennen zodat je er meer naar kunt handelen vanuit zelfvertrouwen

Gun jezelf de persoonlijke ontwikkeling!

Coaching helpt bij persoonlijke ontwikkeling

Het is geen zwaktebod om coaching te nemen. Het helpt je goed op weg om te zijn wie je werkelijk bent. Je zult na het afronden van het traject daadwerkelijk voelen dat je stappen gemaakt hebt. Stappen die je alleen niet zo snel genomen zou hebben, puur omdat je een probleem lastig kunt oplossen met dezelfde denkwijze als die ‘m gecreëerd heeft.

Of het nu met mij is of met een ander, gun jezelf de ontwikkeling die je door kunt maken door een coach in de arm te nemen. Je bent het waard. Het laat zien dat je je wilt ontwikkelen en dat zul je ook zeker doen.

Wil je eens de sfeer proeven van hoe een coachingssessie met mij er uit ziet? Dat kan, helemaal gratis! Via de pagina afspraak kun jij de gratis kennismakingssessie selecteren en een afspraak inplannen wanneer het jou uitkomt. Ook wanneer je een individueel traject wilt volgen, afgestemd op jouw wensen, kunnen we in de kennismakingssessie bespreken hoe het traject er voor jou uit kan zien.

Bericht delen?