Ben jij consequent als je iets wilt bereiken?

Je bekijkt nu Ben jij consequent als je iets wilt bereiken?
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Ontwikkeling
  • Leestijd:6 minuten gelezen

Ben jij consequent als je iets wilt bereiken?

Misschien ken je het wel: je hebt een super goed idee, waar je heel erg enthousiast van wordt. Vol plezier start je aan het uitwerken van je plan en begin je met het maken van de eerste stappen op weg naar jouw doel.

Maar naar verloop van tijd raakt de weg naar jouw enthousiaste doel toch wat besneeuwd: je ben minder consequent bezig jouw doel te bereiken. Er zijn andere dingen die nu nét even belangrijker zijn. Het uitwerken van deze droom komt wel, dit kan ook best iets later.. Toch?

Consequent bereiken doelen dromen

Consequent zijn is de sleutel als je iets wilt bereiken

Wanneer je iets wilt bereiken wat je nog niet eigen gemaakt hebt, wat je graag zou willen of waar je je nog echt voor moet inzetten omdat het niet vanzelf gaat, is consequent zijn de sleutel waarmee je jouw droom werkelijkheid gaat laten worden.

Als jij niet consequent aan de slag gaat met het behalen van jouw doelen, wie dan wel? Niemand doet het voor je. En misschien heb je het al eens eerder ervaren: als je af en toe iets doet, zul je amper resultaat behalen.

Een mooi voorbeeld hiervan is wanneer je een taal wilt leren. Volg je dan elke week consequent lessen om jouw doel te behalen of doe je dit dan weer eens in de maand, en dan weer een paar maanden niet? Je kunt je voorstellen dat wanneer je consequent werkt aan het bereiken van hetgeen je wilt, je het veel makkelijker onder de knie krijgt dan wanneer je er af en toe wat voor doet.

Hoe zorg je er voor dat jouw voornemens niet in de vergetelheid raken?

Door de waan van alle dag kan het heel makkelijk gebeuren dat je jouw dromen en doelen even op de tweede plek zet en er minder consequent mee aan de slag gaat.

Enerzijds is dat makkelijk, omdat je dan even niet aan jezelf hoeft te denken en binnen jouw comfortzone kunt blijven. Je hoeft niet te veranderen en kunt gewoon doen wat je altijd al gedaan hebt, en waar je goed in bent. Iets nieuws hoef je niet te leren.

Anderzijds is het ook heel erg zonde, want doordat je niet consequent bezig bent met het bereiken van jouw droom, cijfer je jezelf weg. Om jouw dagelijkse ritme te veranderen en nieuwe dingen te leren, heb je moed nodig.

Maar als je dat eenmaal gedaan hebt, zul je merken dat dit jouw nieuwe comfortzone geworden is. En dat je de nieuwe eigenschap of nieuwe situatie nu helemaal onder controle hebt en het op de automatische piloot doet.

Waarom start je vandaag niet met het doen wat niemand anders doet, zodat je morgen kunt zijn wie niemand anders nog is? Zo kun jij je onderscheiden en jouw unieke ik de ruimte geven om zich verder te ontplooien. Want je hebt alles al in je om er een succes van te maken!

hoe dromen doelen behalen

Hoe kun je jouw doel consequent bereiken?

Jouw doelen bereiken kun je consequent doen door bijvoorbeeld een stappenplan te maken, waarmee je elke week op een vast tijdstip, ruimte inplant om bezig te zijn met jouw idee of voornemen.

Zo ben je constant bezig met het ontwikkelen van jouw dromen en doelen en zorg je er voor, dat je jezelf de tijd en ruimte geeft die je verdient.

Ook kun je je in jouw omgeving opgeven voor een training of bijeenkomst waar mensen met dezelfde doelen en dromen zitten, zoals bijvoorbeeld een taalcursus of de wekelijkse toneelclub. Dat versterkt het positieve in jouw, en zorgt er voor dat je jouw droom eerder behaalt. Want alles wat je aandacht geeft, groeit. Zo werkt het ook met dit!

Ondersteuning bij het bereiken van jouw dromen en doelen

Wil jij ondersteuning bij het bereiken van jouw dromen en doelen, omdat je merkt dat je telkens weer in dezelfde valkuil trapt? Omdat je het lastig vindt om jezelf op de eerste plek te zetten?

Weet dat je met het vragen om hulp altijd consequent aan jezelf kunt werken. Zie het als een soort van figuurlijke schop onder je kont, om nu toch echt datgene te gaan doen wat je je voorgenomen hebt. Of diegene kan je helpen om samen met jou te kijken naar de valkuilen die je hebt, waardoor het telkens niet lukt om vooruit te komen.

Door deze ondersteuning behaal je je doelen vele malen sneller dan wanneer je het alleen doet.

Ook kun je door middel van training of een cursus, jezelf zo ontwikkelen dat je stapje voor stapje steeds dichter bij jouw droomleven komt. Je krijgt tips en tools die je kunt inzetten in jouw eigen leven, om deze nog mooier te maken. Zo kun je precies bereiken wat jij wilt, op jouw eigen tempo.

Heb je interesse in coaching of in training? Klik op de link om het aanbod te zien!

Bericht delen?