Een van onze grootste angsten: de angst van onzekerheid

Je bekijkt nu Een van onze grootste angsten: de angst van onzekerheid
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Ontwikkeling
  • Leestijd:6 minuten gelezen

Hoe ga jij om met onzekerheid?

We varen wel bij zekerheid en voorspelbaarheid. Weten hoe iets verloopt, wat je dient te doen op welk moment. Wat er van je verwacht wordt. Dat geeft een voorspelbare routine in het leven die zorgt voor rust en regelmaat. Eén van onze grootste angsten is de angst van onzekerheid.

Denk er maar eens over na: wat als je opeens naar een verjaardag moet waar je niemand kent? Hoe zal de avond dan verlopen? Zullen we de ware liefde ooit wel vinden? Hoe verlopen alle dates die ik met iemand ga hebben voor we een relatie krijgen? Hoe zal mijn baan zich in de toekomst houden nu er een recessie dreigt, zal ik niet weggestuurd worden?

Die onzekerheden kunnen er voor zorgen dat je angst ontwikkelt. Angst om iets te doen, omdat je de uitkomst niet kent. De onzekerheid zorgt er voor dat je je niet prettig voelt. En daarom nemen we de sprong in het diepe vaak niet: je weet wat je nu hebt en wat je daar voor moet doen.

Iets nieuws is vaak maar spannend. Teveel werk en teveel onzekerheid. Want wie zegt dat het gaat slagen? Dat je al die moeite niet voor niets doet? Zal het harde werken beloond worden?

onzekerheid angst overwinnen

Garanties worden nooit gegeven

En die onzekerheid, of iets wel gaat slagen of niet, zorgt er voor dat je in je comfortzone blijft. Dat je liever blijft doen wat je al doet, dan dat je iets nieuws probeert.

Want het is toch ook goed, zoals het nu gaat? Jouw reptielenbrein relativeert het voor je. Of je het nou wil of niet. En zo praat je goed voor jezelf, dat je die nieuwe stap toch niet neemt.

Een garantie dat de sprong in het diepe gaat slagen, is er niet. Die onzekerheid zal altijd blijven. Toch moet je je beseffen dat je alles kunt bereiken wat je wilt, en dat je achteraf niet wilt terugkijken met het gevoel “had ik toen maar …”. Dat zou doodzonde zijn.

Weet je welke garantie je wel hebt? De garantie dat je altijd weer terug kunt gaan naar het oude.

En die garantie zorgt ervoor, dat je jouw onzekerheid eigenlijk moet overwinnen. Dat je gewoon moet doen wat je graag wilt, ongeacht wat anderen er van denken of de onzekerheid dat het misschien niet lukt. Je hebt het dan in ieder geval geprobeerd. En aan het einde van de weg kun je ook linksaf slaan, als rechts toch niet is wat je er van verwachtte.

Waag de sprong in het diepe!

Wil je iets ontzettend graag maar voel je je er onzeker over? Ga eens op onderzoek uit! Praat er over met vrienden, zoek alles wat je kunt vinden op google op, volg een workshop en maak een plan. Zorg ervoor dat het onzekere stapje voor stapje bekend terrein wordt, en neem die stappen ook.

Hans Klok kon ook niet in één dag in Vegas op het toneel een grootse theatershow geven. Hij is vast ook begonnen met oefenen met een verdwijntruc met kaarten en het toveren van een konijn uit een grote hoed.

Maak je geen zorgen of je wel het juiste pad kiest. Die onzekerheid is nergens voor nodig. Het universum wijst je de weg als je eenmaal het besluit genomen hebt om iets uit te voeren. Geniet van de weg naar het resultaat, merk de groei op die je doorgaat en laat je verrassen. Vaak is de weg mooier dan het daadwerkelijke resultaat.

Want als mens zijnde willen we dan vaak weer iets nieuws, iets anders, iets groters. En dat blijft zo.

Jouw doel bereiken

De beste manier om jouw doel te bereiken, is door je leven te leiden op een ambitieuze en avontuurlijke manier. Want de dag van vandaag krijg je nooit meer terug. Wellicht ken je het wel: je stelt iets uit, en opeens ben je een jaar later en vraag je je af waar de tijd gebleven is.

Onzekerheid verdwijnt wanneer je de route bewandelt die zich ontvouwt. Het pad wordt vanzelf helder. En die ervaring, is de mooiste ervaring die je in jouw leven zult hebben. Waar je met een tevreden en voldaan gevoel op zal terugkijken.

Je bent niet te oud om nu een verandering door te voeren. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn.

Wil je jouw droomleven leven?

Met deze videotraining leer jij precies hoe jouw droomleven er nou eigenlijk uit ziet, welke belemmerende overtuigingen je hebt om jouw droomleven nu te gaan leven en leer je welke stappen je kunt nemen om jouw droom waarheid te maken.

Een supercomplete training die meer dan genoeg waar voor z’n geld biedt. Zit jij nog in onzekerheid hoe je jouw leven wil aanvliegen? Na het volgen van de video’s heb jij alles helder!

Bericht delen?