Als jij verandert, verandert alles

Je bekijkt nu Als jij verandert, verandert alles
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mindset
  • Leestijd:4 minuten gelezen

“Als jij verandert, verandert alles”

Ik weet niet van wie deze uitspraak is. Maar hij raakte me: het is zo waar. Als jij verandert, verandert alles om je heen. Als jij besluit om iets te veranderen, kom je in actie. Je maakt een plan of bekijkt wat de beste optie is en gaat daar naar handelen. Jouw besluit zorgt ervoor dat jij verandert in de positieve zin, maar ook dat alles om je heen meebeweegt.

Een kleine verandering..

Net als de butterfly effect. Een mooie film waarin aan de hand van een steentje dat op het water geketst wordt, wordt laten zien wat het effect daarvan is. De vlinder in Brazilië die met haar vleugels wappert, veroorzaakt aan de andere kant van de wereld een orkaan.

Natuurlijk kan dat wetenschappelijk gezien niet, maar het gegeven dat een kleine actie een grote verandering te weeg kan brengen, is een mooie gedachte. Want zo is het ook daadwerkelijk.

als jij verandert, verandert alles

Dat kan klein, maar ook groot

Want als jij iets verandert, dan verandert alles om je heen. Dat kun je heel klein zien: als jij de vaatwasser uitruimt, heb je als effect een lege vaatwasser, aangevuld porselein in de kast en wellicht een rustiger gevoel omdat je de klus niet meer uit hoeft te voeren.

En stel dat je besluit om een opleiding te volgen, is het grote effect daarvan dat je na het afronden van die opleiding een baan in een nieuwe sector kunt aangaan. Of denk aan het besluit dat je gezinsuitbreiding wilt: als dat je gegund is verandert dat ook alles. Zeker als het de eerste is.

Welke kleine verandering maakt jou meer tevreden?

Ben jij op dit moment tevreden en gelukkig of wordt je misschien ook getriggerd door de titel van deze blog? Een kleine verandering kan er voor zorgen dat jouw toekomst meer in lijn is met waar je heen wilt en waar je gelukkig(er) van wordt.

Stel je zelf eens de vraag: Welke kleine verandering kan ik vandaag doen om dichter bij mijn droomleven te komen?

En laat je eens verrassen: als jij consequent volhoudt zul je zien dat je veranderd. Net als alles om je heen. En dat in positieve zin!

Bericht delen?