Getuige zijn van persoonlijke groei is ontzettend mooi

Je bekijkt nu Getuige zijn van persoonlijke groei is ontzettend mooi
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Overig
  • Leestijd:3 minuten gelezen

Afgesloten coachingstrajecten: om blij van te worden

Afgelopen periode mocht ik een dame coachen om sterker in haar schoenen te staan. In het eerste gesprek dat we hadden merkte ik dat deze dame wat afwachtend was: ze liet mij de leiding nemen en paste zich aan aan wat ik voorstelde. Ook in het tweede gesprek gebeurde dit nog.

Na een aantal gesprekken zag ik hierin grote verandering: ze kwam met punten die we konden bespreken en waar ze nog aan wilde werken. Ze nam de leiding en wist precies wat ze wilde.

Gaandeweg het traject van acht sessies zag ik deze dame uitbloeien van een enkele, simpele roos naar een prachtige en uitbundige rozenstruik. Ze lachte meer, stond steviger in haar schoenen en was bewust bezig met de wereld om haar heen.

De tips voor de punten en valkuilen die we besproken hebben, heeft ze direct in de praktijk gebracht. Hoe mooi is het, om een volgend gesprek weer te horen hoe bijvoorbeeld een gesprek op het werk gegaan is, waarbij je dit keer wél jouw mening durft te geven of weg durft te lopen als het alleen maar negatief geroddel is? Ik vind het stoer!

Trots op de coachees

Stiekem ben ik op zulk soort momenten ontzettend trots op de coachee die ik op dat moment mag helpen meer zichzelf te worden.  Wanneer dames weer in hun eigen kracht kunnen en durven staan, omdat het besef er is dat ook jíj telt. Dat je je niet altijd aan hoeft te passen aan de mensen om je heen; dat je het ook samen eens kunt zijn over dat je het oneens bent.

Dat geeft een gevoel van vrijheid. Want de ander vind je niet opeens minder aardig. Misschien zelfs, vind de andere partij het wel fijn dat je jouw mening gegeven hebt omdat de ander er ook wat mee kan.

Het coachen van dames is iets waar ik nooit genoeg van krijg. Het is een cadeautje om iedereen te zien groeien, om de stille getuige te mogen zijn achter de positieve verandering die de dames meemaken. Van de knop die om gaat.

Wil jij ook graag gecoacht worden?

Heb jij ook een uitdaging waar je graag een coachingsgesprek voor wilt inplannen? Via deze pagina kun je een kennismakingsgesprek inplannen. Ik leg je uit hoe mijn coaching werkt en jij kunt meteen voorleggen wat je wilt en kijken of we een klik hebben samen.

Aan het eind van het gesprek krijg je van mij een kortingscode voor € 30 korting op een coachingsgesprek. Zo is jouw kennismakingsgesprek dus uiteindelijk gratis!

Bericht delen?